Održana druga javna debata projekta ,,Građani za bolju lokalnu zajednicu”

Druga javna debata u okviru projekta ,,Građani za bolju lokalnu zajednicu", održana je danas u hotelu Franca, u organizaciji NVO ,,Novi poredak" u partnerstvu sa Centrom za demokratsku tranziciju, u okviru projekta Action see.

U prvom dijelu javnih debata koje su održane prije izbora političke partije su iznosile svoje stavove, ideje i razne moduse participacije građana u kreiranju lokalnih javnih politika, dok će u drugom dijelu pratiti njihov index zainteresovanosti u postizbornom periodu.

,,Cilj jeste da se poboljšaju postojeći mehanizmi u participaciji građana u donošenju javnih politika, i da se nađu novi mehanizmi kako bi građani uticali na bolji kvalitet donošenja odluka na lokalnom nivou”, kazao je koordinator projekta, profesor Radivoje Bogavac.

On je podsjetio da je glavni cilj projekta participacija i obezbjeđivanje većeg nivoa uključenosti građana u kreiranju politika na lokalnom nivou.

NVO Novi poredak smatra da se samo demokratskim dijalogom između političkih subjekata  mogu ustanoviti mehanizmi boljeg kvaliteta usluga građana na lokalnom nivou i da je javni diskurs na ovu temu osnovni input ostvarivanja potreba građana i preduslov demokratskog društva.

Moderator javne debate bio je Miloš Kljajević.

Autorka i foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE