Predstava “Energija i ja”odigrana u Centru za kulturu u okviru Jesenjeg pozorišnog salona

Trećeg dana ,,Jesenjeg pozorišnog salona'' danas je Centru za kulturu, u prisustvu velikog broja najmlađih, odigrana je predstava ,,Energija i ja'', Umjetničkog ateljelja ,,Arlekin'' iz Podgorice''. Tekst i režiju je potpisala Dušanka Belada.

Predstava je tematski angažovana, visoke umjetničke vrijednosti, sa osnovnim ciljem prenošenja poruke i podizanja samosvijesti kod najmlađe populacije u Crnoj Gori o onome što je važno u promociji energetske efikasnosti, kazali su u Arlekinu.

“Stvorili smo predstavu fragmentarne prirode koja je zanimljiva i jasna, bazirana na monolozima i dijalozima, koji su interaktivni, stoga đeca iz našeg gledališta neće biti samo nijemi posmatrači, već komentatori i sudionici”, poručili su iz ovog Umjetničkog studija.

Žana Gardašević Bulatović, koja je pored Ivone Čović Jaćimović glavna glumica  ove dječje predstave, kazala je u izjavi za Radio Bijelo Polje, da im je drago što su  dio Jesenjeg salona u Bijelom Polju gdje gostuju po prvi put.

“Predstava je nastala 2019. godine i finansirana od tadašnjeg Ministarstva energetike, na temu enetrgetske efikasnosti, značajna i prilagođena uzrastu djece od pet do dvanaest godina. naravno mogu i odrasli da je gledaju zbog svoje zanimljivosti i slanja jedne značajne poruke kako da se odnosimo prema energiji, prije svega u kući”. Istakla je  Gardašević Bulatović.

Predstava “Energija i ja” namijenjena je prevashodno  uzrastu  od prvog do petog razreda osnovne škole.

Do kraja ,,Jesenjeg salona'' ostalo je da se večeras odigra predstava ,,Kuku majko'' u izvođenju Centra za kulturu iz Pljevalja a sjutra veče ,,Kokoška'' Bjelopoljskogg pozorišta.

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić