Voda blago zamućena, prije upotrebe je prokuvati

 

 Voda iz gradske vodovodne mreže je blago zamućena, pokazali su rezultati ispitivanja u 8 sati, javili su iz Vodovoda Bistrica i dodali da je prije upotrebe treba prokuvati.

Objašnjavaju da je do zamućenja došlo usljed naglog povećanja temperature što je prouzrokovalo topljenje snijega na slivnom području izvorišta rijeke Bistrica. Ekipa tehničke službe Vodovoda Bistrica redovno prati stanje zamućenosti i hlorisanja vode, tako da će pravovremeno obavijestiti korisnike o eventualnim promjenama.

Danas neće biti radova na elektro mreži, javili su iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 60 osoba, dok je dežurna ekipa 9 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa željezničke stanice.

Saobraćaj se obavlja po mokrim i klizavim kolovozima, dok je vidljivost je smanjena, saopštili su iz AMSCG. Vozačima savjetuju da voze oprezno,da brzinu prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na regionalnom putu R-13 dionica Mateševo-Kolašin danas neće biti obustave saobraćaja.

Na sjeveru Crne Gore pretežno oblačno, vjetrovito i toplo za ovo doba godine. Na početku sjevernih predjela kiša, naročito u drugom dijelu dana, dok će na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku biti pretežno suvo. Tokom noći očekuje se postepeno jače zahlađenje. Vjetar jak južni, na udare i olujni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 20 stepeni.