Bjelopoljski Dom starih obilježio 13 godina od osnivanja; Nišavić: Našim korisnicima pružamo osjećaj porodične atmosfere

U Domu starih u Bijelom Polju prigodnom svečanošću, danas je obilježeno 13 godina postojanja i rada te ustanove.

Obraćajući se prisutnima, direktor Doma starih Radosav Nišavić  podsjetio je između ostalog, da je Dom počeo sa radom 2010.godine, a da danas, u njemu boravi 150 korisnika. Kapacitet ustanove je, kaže Nišavić, 200 kreveta.

„Jedan od najhumanijih poziva je briga o starim i iznemoglim licima, i cjelopkupan kolektiv Doma starih se trudi da našim korisnicima  boravak u Domu učini prijatnim, i da imaju doživljaj porodične atmosfere i ambijenta. Naš kolektiv broji 106 zaposlenih, čiji rad ovom prilikom moram posebno da pohvalim, jer se svojim nesebičnim zalaganjem i odgovornim radom, trude da kvalitet pružene usluge bude na zavidnom nivou. Trudimo se i da zdravstvena zaštita bude na visokom nivou, a tome doprinosi dobra saradnja sa Opštom bolnicom Bijelo Polje  i Hitnom medicinskom pomoći koji su u neposrednoj blizini“, istakao je direktor Doma starih, dodajući da se zbog toga korisnicima staračkog doma 24 sata pružaju zdravstvena njega i zdravstvena zaštita. Pohvalio se i smanjenjem postojećeg  duga ustanove na 40.000 eura, a koji je, prema njegovim riječima, samo  prije godinu dana iznosio  450.000 eura.

„A zahvaljujući domaćinskom poslovanju, uspjeli smo da poslovanje Doma dovedemo do granice racionalnog“, naglasio je Nišavić. 

Državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Agron Ibraimi, izrazio je zadovoljstvo što danas prisutvuje trinaestoj godišnjici otvaranja Doma,  i obećao finansijsku i svaku drugu pomoć resornog ministarstva.

„Ministrstvo rada i socijalnog staranja će povećati pažnju domovima u cijeloj Crnoj Gori. To ima veliki značaj za Crnu Goru, i mi ćemo posvetiti više pažnje u tom dijelu da poboljšamo uslove, i bužetski da povećamo finansijske izdatke za domove, u cilju poboljšanja njihovog kvaliteta i potpune  finansijske održivosti. Da stara lica imaju još bolje uslove za boravak u domovima“, istakao je Ibraimi, naglasio potrebu otvaranja domova za stare  i u drugim opštinama.

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić