Oprezno na sjeveru zbog poledice

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, upozorili su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMCG).

Oni su kazali da su u višim planinskim predjelima na sjeveru mogući nailasci na poledicu. Iz AMSCG su istakli da su duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni i savjetovali opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. Oni su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno za sva vozila obavezna upotreba zimskih guma, bez obzira da li postoje zimski uslovi. Na regionalnom putu R-13 dionica Mateševo-Kolašin zbog radova se danas saobraćaj obustavlja u terminu od 10 do 14 sati.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

Bez struje će danas od 8 do 14 sati biti Donja Lipnica, ulice Omladinska, Rista Ratkovića i Muha Dizdarevića, a od 9 do 16 sati Slijepač most, Potkrajci, Zaton, Medanovići, Rakonje i Kovren, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, a voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 56 osoba, dok je dežurna ekipa 8 puta intervenisala na terenu.

Na sjeveru Crne Gore danas će biti umjereno do pretežno oblačno, prijepodne povremeno susnježica i snijeg, u najnižim predjelima povremeno slabija kiša. Tokom dana biće uglavnom suvo. Popodne umjeren jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 0 do 8 stepeni.