Maslovarić: "I dalje kritična tačka kod auto-moto društva, gradske službe i dalje pripravne"

I danas su službe Opštinskog kriznog štaba intervenisale na nekoliko lokacija u gradu pod Obrovom, gdje je dolazilo do izlivanja vode usljed velike količine padavina.

Kako je kazao koordinator Službe za vanredne situacije Marko Maslovarić najviše problema na terenu stvorili su zapušeni atmosferski odvodi, koji su uslovili da pojedini privredni objekti u krugu bivšeg auto-moto društva kao i kuća Koraća budu pod vodom.

"Na veliku sreću ovaj put nije došlo do izlivanja riječnih tokova, ali nam je najveći problem napravio otpad koji zapušava odvodne kanale i tada dolazi do stvaranja velike količine vode koja se osim u krugu auto moto zdanja izlila i na dio magistrale, kao i kod OŠ "Marko Miljanov" gdje smo uspjeli da saniramo odvode” kazao je Maslovarić.

On je kazao da je i dalje kritična tačka na magistralnom putu gdje se stvorilo “jezero”  te najavljuje radove i sjutra.

“U prvom naletu velikih kiša stvorile su se kritične tačke kod auto moto zgrade, zatim ispred škole “Marko Miljanov” kao i na dvijema lokacijama u Rakonjama. Mi smo uspjeli da očistimo te atmosferske prolaze, međutim voda je i danas nanijela veliku količinu otpada, tako da je nivo vode i dalje veliki, a zbog nepristupačnog terena nijesmo mogli da saniramo roblem, tako da će  ekipe Vodovoda intervenisati na proširenju tih prolaza” kazao je Maslovarić.

On dodaje da je komunalna služba intervenisala i u koritu rijeke Lješnice gdje su, kako je kazao, opet veliki šut, otpad i granje prijetili da zatrpaju korito.

“Komunalno preduzeće sa mašinama je djelovalo na tom području tako da je otklonjena opasnost od izlivanja rijeke, a samim tim ide naruku i to što je kiša oslabila, pa se primjećuje da se voda polako povlači” dodao je Maslovarić.

Maslovarić je istako da su gradske službe i dalje pripravne i spremne da reaguju u slučaju složenije situacije, pa je ujedno apelovao na stanovništvo da povede računa o odlaganju otpada, jer i najmanje padavine mogu napraviti problem.

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: privatna arhiva