U OŠ “Marko Miljanov” zbog padavina časovi u prvoj smjeni skraćeni na 30 minuta, u drugoj onlajn

Jaka kiša koja od sinoć neprekidno pada poplavila je dvorište Osnovne škole “Marko Miljanov”, a samo blagovremenom reakcijom radnika Komunalnog preduzeća “Lim” i pripadnika Službe zaštite i spašavanja spriječeno je da voda prodre u prostorije škole. Časovi u toj školi danas su skraćeni na 30 minuta, a đaci, i djeca vrtića koji se nalazi u istoj zgradi, bili su primorani da idu na sporedan ulaz, saopštila je za Radio Bijelo Polje, direktorica Tatjana Damjanović.

“Veća količina vode koja je dolazila iz pravca bivšeg “Špira Dacića” i pekare “Šar” poplavila je poligon ispred škole. Prilaz vrtiću bio je više ugrožen nego što je kod nas, i sobzirom da naša škola posjeduje ulaz i sa druge strane, od fiskulturne sale, Tim  za djelovanje u vanrednim situacijama, koji postoji na nivou škole, odlučio je da se nastava ipak organizuje a da prilaz učenicima bude sa drugog ulaza, što smo omogućili i korisnicima vrtića. Tim je donio odluku i da se nastava skrati 30 minuta. Nastava je skraćena, roditelji su dolazili za djecu, obavijestili smo Ministarstvo prosvjete da je nastava u prvoj smjeni skraćena iz razloga vanredne situacije, obavijestili smo i sve relevantne institucije koje su odgovorne za taj dio posla na nivou opštine Bijelo Polje, tu se radi o Službi zaštite i spašavanja koji su tri puta dolazili, Komunalnom “Lim”, Vodovodu-Bistrica i MUP-u, odnosno Timu za djelovanje u vanrednim situacijama, i svi su se odazvali”, kazala je Damjanović, dodajući da nivo vode u dvorištu škole opada.   

Direktorica Damjanović je istakla da će nastava u drugoj smjeni biti organizovana onlajn.

“Učenici, roditelji i nastavno osoblje škole su obaviješteni, očekujemo da će se vremenska situacija stabilizovati do kraja dana i da će nastava normalno teći”, kazala je Damjanović.

 Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić