Kiša pričinila brojne probleme na području naše opštine

Obilne padavine koje su zahvatile Crnu Goru pričinile su dosta problema i stanovnicima bjelopoljske opštine. Zahvaljujući intervenciji radnika Komunalnog preduzeća” Lim” i Službe zaštite i spašavanja nije poplavljena škola “Marko Miljanov”, u čije  dvorište se tokom noći i jutra izlila velika količina vode.

 U tom naselju voda je prodrla i u dvije kuće Zejnilovića  jer su šahte oštećene i ne mogu da prihvate veliku količinu vode koja se sliva u njih, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor Komunalnog preduzeća “Lim”, Muradif Grbović. Grbović je kazao i da su radnici i mehanizacija tog preduzeća  angažovani na otčepljavanju propusta na magistralnom putu Bijelo Polje-Mojkovac koji su začepljeni usljed obilnih bujičnih potoka i velike količine mulja i nanosa sa obližnjeg brda, a radi se na saniranju štete i u u naselju Pripčići. 

“Od sinoć naši radnici i mašine su na terenu. Trenutno gdje intervenišemo jeste Rakonje, na dvijema lokacijama, kao i na  više lokaliteta gdje su podvožnjaci, tačnije u Sutivanu i Potkrajcima. Za sad nas niko nije pozvao od mještana da im treba naša pomoć. U Rakonjama propust ispod puta začepljava, pa voda koja se sliva sa brda ide magistralom. Mašine mogu u određenoj mjeri da intervenišu, ali tu prije svega treba ljudska ruka. Otčepićemo to "jezero", jer smo  sve naše raspoložive snage na to usmjerili, a angažovali smo dva ili tri privatnika kao ispomoć, pošto je u pitanju više lokaliteta”, kazao je Grbović.

I Služba zaštite i spašavanja od sinoć na terenu

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su na terenu od ranih jutarnjih sati, kazao je za Radio Bijelo Polje rukovodilac Edin  Kolić. 

“Od jutros smo na terenu. Trenutno smo kod škole “Marko Miljanov” s obzirom na to, da je plato ispred škole poplavljen. Trenutno je sve pod kontrolom, sve pratimo. Jedna ekipa je kod Auto- moto društva, gdje smo evakuisali  jednu ženu, vlasnicu kuće u koju je voda ulila, a treća ekipa je angažovana u  Rakonjama. Svi smo na terenu i trudimo se koliko možemo da pružimo pomoć. Dobio sam informaciju od direktorice da zbog velike količine vode  prokišnjava i škola u Rasovu”, ističe Kolić, dodajući da je situacija stabilna, ali problem pričinjava to što kiša neprekidno pada, a prisutna je velika količina vode.  

Redakcija Radija Bijelo Polje