Elena Lopušina, jedna od najuspješnijih studentkinja Filološkog fakulteta na Studijskom programu za ruski jezik i književnost (video)

Elena Lopušina, studentkinja je druge godine Studijskog programa za ruski jezik i književnost, Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, gdje je do sada ostvarila zapažen uspjeh. U emisiji ,,Student“ Radija Bijelo Polje, govorila je o svojim iskustvima sa fakulteta, učenju, organizaciji, kao i učešću na brojnim takmičenjima.

Prvu godinu završila je sa prosječnom ocjenom A (10,00), ističući da je ključ uspjeha posvećenost i dobra organizacija. ,,Rad, red i disciplina je upravo ono čime sam se vodila tokom prošle godine, a nastojaću da tako bude i ubuduće. Organizacija je veoma bitna uz neizostavan rad i odricanja. Smatram da talenat bez rada ne vodi ka uspjehu. Važno je zalaganje sa obje strane, kako profesora, tako i moje. U suprotnom bi izostali pozitivni rezultati“, kazala je Lopušina.

Tokom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja Elena je učestvovala na brojnim takmičenjima iz ruskog jezika. Bila je apsolutni pobjednik na Međunarodnoj NIS olimpijadi koja se održava u Novom Sadu, a posjetila je i u Rusiju, Bjelorusiju, Ukrajinu i Mađarsku, gdje je bila angažovana kao pomoćni prevodilac. Ovo iskustvo dalo joj je mogućnost da se upozna sa ruskom kulturom. ,,To je za mene bilo jedno od najljepših iskustava gdje smo obišli mnoge znamenitosti. Divno je osmotriti sve te građevine i neprocjenjiv je osjećaj kada se nađete u njihovoj blizini jer zaista odišu posebnošću, tako da se toga uvijek s radošću sjećam. Ovo je bila jedinstvena prilika da vidim sve ono o čemu sam do tada slušala i čitala“, navela je, između ostalog, Lopušina.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Tekst: Magdalena Smolović

Foto: print screen i privatna arhiva

Audio i video obrada i montaža: Sanida Kajević