Uspješna godina za Karate klub „Jedinstvo“ (video)

Karate klub „Jedinstvo“ je 29. oktobra osvojilo četiri medalje na II međunarodnom karate turniru „Kup grada Kotora“, dva zlata i dvije bronze. To je samo jedan od usjeha koji su postigli ove godine, a o njima je govorio trener Dragutin Cicmil u emisiji „Sport klub“ Radija Bijelo Polje.

„Ne samo ove, nego iz godine u godinu postižemo jako dobre rezultate i svake godine popravljamo taj bilans medalja, pogotovu zlatnih. Sve je više naših takmičara koji su u reprezentaciji Crne Gore, koji nastupaju na jačim takmičenjima“, kazao je Cicmil.

Trener Cicmil ističe da je za njihov klub o ovoj godini najznačajnije što su imali dobar nastup i postigli dobre rezultate na Državnom takmičenju u Bijelom Polju gdje su osvojili dvije zlatne medalje, dva člana kluba su postali prvaci države, dva su postali vicešampioni, a njihov ekipni kata tim djevojčica (2011.godište) je uzeo bronzu.

„Zaista je organizacija turnira u Bijelom Polju bila izuzetno dobra, čak jedna od najkvalitetnijih organizacija Prvenstva države za mlađe uzraste“, kazao je Cicmil.

Klub je tokom godine postigao je značajne rezultate i na ostalim turnirima. U martu su na turniru u Golubovcima osvojili 13 medalja, od čega dvije zlatne, tri srebrne i osam bronzanih, zatim u maju u Danilovgradu na turniru „Trofej Iskra 2023“ tri medalje (zlato, srebro i bronza) i na „Trofeju Nikšića 2023“ 14 medalja, od kojih pet zlatnih, dvije srebrne i sedam bronzanih.

„Pomenuću Vladimira Konatara, koji je jedan od naših najmlađih takmičara ali i najtrofejnijih. On je samo u ovoj godini imao 12 medalja od čega je polovina zlatnih. Dvije godine je bio prvak države, ove je vicešampion“, kazao je Cicmil i dodao da očekuje da će Konatar vratiti titulu i da će opet biti jedan od najboljih takmičara u Crnoj Gori.

Trener Dragutin Cicmil je jako zadovoljan postignutim rezultatima ali ističe da im i dalje problem predstavljaju finansije. Mladima poručuje da se bave sportom, da treniraju, a apeluje na roditelje da im ne bude teško da vode djecu na treninge, da ulažu u njih kako bi postizali dobre rezultate, postali zdrave ličnosti spremne za dalji razvoj.

Karate klub Jedinstvo očekuje naredno takmičenje u Baru, zakazano za 25. novembar Riječ je o Internacionalnom turniru, nakon čega slijedi u decembru i takmičenje u Podgorici, u Sportskom centru „Morača“.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Tekst: Danijela Radović

Foto i video: Vladimir Jelić 

Audio obrada: Sanida Kajevića