Monodramom "Soulfood" Slavko Kalezić predstavio se bjelopoljskoj publici

Monodrama „Soulfood“, autorski projekat crnogorskog glumca i multimedijalnog umjetnika Slavka Kalezića rađena po istoimenoj knjizi Žane Poliakov, izvedena je večeras u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Za monodramu, postavljenu u okvirima najproduktivnije psihoterapije, Kalezić je bio je zadužen i za izbor muzike i koreografiju.

“Godinama sam maštao da se pokažem i u ovom pozorišnom žanru, pa sam sam pravio koncept, režirao i stvarao ideju. A, sve je počelo kada sam pročitao ovu knjigu prvi put. Desila se jedna nevjerovatna promjena, jer je Žanin roman  toliko odjeknuo u mojoj glavi, sve te rečenice koje je naspiala sam upijao i na kraju sam uradio nešto na šta sam veoma ponosan” kazao je Kalezić.

Snovi, partneri, ljubav, vjera, život, vrijeme, novac, strah, roditeljstvo, prošlost, duhovnost, pa i pomorandže i kolačići sreće, neke su od tema koje monodrama obuhvata.

“Žana je napisala jednu surovu, životnu istinu i mislim da je to priča svih nas, jer teško je prihvatiti sebe takvi kakvi jesmo i to je jedna velika istina. Iza maske koju svakodnevno nosimo obično se krije jedna ranjiva, uplašena i osjećajna osoba” zaključio je Kalezić.

 

Tekst I foto: Vanja Šabanović