Danas kišovito vrijeme i pljuskovi sa grmljavinom

 

U Crnoj Gori danas se očekuje kišovito vrijeme i pljuskovi sa grmljavinom. Na sjeveru će biti oblačno i sa kišom, a u jutarnjim satima očekuje se umjerena kiša sa jakim južnim vjetrom. Popodne će biti osjetno manje kiše, dok se tokom noći očekuje prestanak padavina. U najvišim planinskim djelovima kratkotrajno se očekuju susnježica i snijeg.

U jutarnjim satima biće jakog južnog vjetra, koji će tokom dana oslabiti, a popodne i naveče biće slab do umjeren sjeverni. Temperatura vazduha kretaće se od 9 do 14 stepeni, usljed zahlađenja, u pojednim mjestima jutarnja temperatura ujedno će biti i najviša dnevna.

Bez struje će danas od 8 do 14 sati biti Babića brijeg, Lozna i Voljavac, od 9 do 16 sati Medanovići, Kovren, ulice Muha Dizdarevića, Rista Ratkovića, Omladinska, Kičava, Grubješići, Bijeli potok, Biokovac, Bliškovo, Gorice, Grab, Krstače, Mahala, Pavino Polje, Rajkovići, Slatka, Stožer, Vergaševići, Ostrelj i Pali, i od 10 do 14 sati Strojtanica, Kisjela voda, Potkrajci, Čabarkape, Sutivan, Dubrave, Kukulje, Livadice, Sela, Njegnjevo, Oluja, Orahovica, Gubavač, Konatari, Ušanovići, Boturići, Rodijelja, Pećarska, Žiljak, Mirojevići, Hasanbegovići, Bistrica, Mojstir, Dolac, Šolje, Jablanovo, Požeginja, Unevina, Metanjac, Mioče, Dobro brdo, Dobrinje, Kanje, Dobrakovo, Gostun, Željeznička stanica, Nedakusi, Viniplast, Vunko kotlara, Pelengića trade, Lenka, Imako, Petoljetka, Vunko pogon, fabrika vode "Rada",  Dječji vrtić, Rasovo, Vlah, Boljanina, Zminac, Kurilo i Loznice. 

Iz Vodovoda Bistrica su saopštili da je u gradu i prigradskim naseljima uredno vodosnabdijevanje a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 54 osobe, dok je dežurna ekipa 7 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

Saobraćaj se odvija po  mokrim  kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke moguća je pojava sitnijih odrona.Vozačima se savjetuje da voze oprezno i da poštuju pravila saobraćaja. Na regionalnom putu R-13 dionica Mateševo-Kolašin saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 10do 14 časova.