Počeo projekat "Za ljepši posao"

 „Za „ljepši“ posao“ je projekat koji je namijenjen osobama s invaliditetom u Bijelom Polju i ima za cilj da unaprijedi položaj LSI osposobljavanjem za tražena zanimanja, i stvaranjem uslova za njihovo zapošljavanje kroz otvaranje novih radnih mjesta.

Projekat „Za „ljepši“ posao“ obuhvatiće 8 lica sa invaliditetom  iz Bijelog Polja, od kojih će:

 -  šest osoba biti osposobljavane kroz mjeru definisanu pozivom osposobljavanje za rad kod poslodavca za zanimanje Kozmetičar/ka za manikir i pedikir,

- dva lica biti zaposlena u šestom  mjesecu projekta na radnom mjestu pomoćni/ radnik/ca u salonu Higijeničarka-vešerka. 

Ukupno 6 lica će raditi tokom projekta i minimum jedno  nakon isteka projekta. 

Tokom 10 mjeseci, za vrijeme trajanja projekta planirali smo da kroz kontinuiranu i osmišljenu kampanju doprinesemo promociji LSI kao ravnopravnih članova zajednice, i povećamo šanse  za njihovo zapošljavanje kod poslodavaca u Bijelom Polju.

Doprinos ovog projekta biće vidljiv na lokalnom nivou gdje  će doprinijeti povećanju zapošljivosti  LSI u Bijelom Polju time što će se LSI osnažiti, steći nova znanja i upotrebljive vještine, finansijski osamostaliti i time biti spremniji  za  uključivanje u društvo, rad i eventualno samozapošljavanje.

Koristimo ovu priliku da uputimo poziv nezaposlenim licima sa invaliditetom koja se nalaze na evidencijama Zavoda u Bijelom Polju i Beranama da se prijave na poziv i budu dio tima koji uljepšavaju budućnost. 

Koordinatorka projekta: Jelena Basekić

Asistent na projektu: Vesna Radosević

 

Saopštenje: Beauty box i World JSM