Počela realizacija projekata “Novim vještinama do zapošljavnja”

D.O.O. "Put gross” i DOO ”Milka MDK” partnerski realizuju projekat “Novim vještinama do zapošljavnja” koji je sufinansiran od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore ukupne vrijednosti 53,881,77€  od čega su sredstva donatora 49.571,23€. 

Cilj projekta da se 8 lica s invaliditetom sa evidencija Zavoda za zapošljavanje u Bijelom Polju 6 LSI I u Beranama  2 lica osposobe i zaposle kod partnera na projektu na radnim mjestima prodavac i radnik u preradi mlijeka.  

Kako bi se lakše prilagodili uslovima rada i stekli potrebna znjanja i vještina učesnici projekta će proći pomenute obuke na radnim mjestima tokom kojih će imati podršku mentora koje će projektni partneri imenovati iz reda zaposlenih. Nakon osposobljavnja na radnim mjestima u trajanju od jednog i dva mjeeseca svih 8 učesnika projekta  biće zaposleni kod partnera na projektu.

Naše dosadašnje iskustvo u zapošljavanju lica sa invaliditetom je krajnje pozitivno te u ova dva preduzeća trenutno radi 185 lica sa invaliditetom I karakter radnih mjesta koja su im ponuđena je takav da je prilgodljiv preostalim radnim sposobnostima angažoavnih lica koji na više nego zadovoljavajućem nivou izvršavaju svoje radne zadatke. Projekat kao posebnu aktivnost predviđa opremanje radnih mjesta za lica sa invaliditetom opremom koja je laka za rukovanje I olakšava njihov rad.

PUT-GROSS D.O.O. Bijelo Polje se obavezao da nakon završetka projekta zaposli minimum jednog radnika na period od minimum 9 mjeseci i 2 LSI na period od 6 mjeseci, kao i projektni partner DOO „MILKA MDK“ obavezuje se da zaposli 2 LSI na period od 9 mjeseci i 1 na period od 6 mjeseci. Dakle od 8 učesnika projekta minimum 6 nastavlja sa radom I nakon isteka projekta.

Projekat traje 10 mjeseci i obuhvata sledeće aktivnosti: Upravljanje projektom i formiranje projektnog tima; Promocija i prezentacija projekta; Press-konferencije; Obuka za na radnom mjestu prodavac; Obuka na radnom mjestu - radnik u preradi mlijeka, Opremanje radnih mjesta; Zasnivanje radnog odnosa za obučena LSI; Interna i eksterna evaluacija. 

Koristimo ovu priliku da uputimo poziv nezaposlenim licima sa invaliditetom koja se nalaze na evidencijama Zavoda u Bijelom Polju i Beranama da se prijave na poziv koji smo dostavili Zavodu za zapošljavanje u ovim gradovima i postanu dio naše brojne radne zajednice.         

Koordinator projekta: Edin Ramović

Asistent na projektu: Branka Prebiračević

 

Saopštenje: DOO ,,Put gross” i DOO”Milka MDK”