Korać: Najviše sam ponosan na svoj rad na strast prema postizanju golova (video)

Napadač Jedinstva i jedan od članova zlatne generacije FK “Zeta“, Žarko Korać, ušao je u istoriju Prve crnogorske fudbalske lige kao najbolji strijelac, nakon što je oborio rekord Beranca Admira Adrovića i postigao 112 gol u ligi. Gostujući tim povodom u emisiji „Sport klub“ Radija Bijelo Polje, on je između ostalog govorio i o aktuelnoj fudbalskoj sceni, a  osvrnuo se i na svoje prve korake u fudbalu.

„Kada sam počinjao da igram nisam uopšte razmišljao u tom pravcu i da ću uopšte doći do tog rekorda. Ali vremenom, eto, kako su sezone odmicale, primicao sam se do tog broja, tako da sam početkom ove sezone zacrtao sebi cilj da što prije dođem do rekorda“, istakao je Korać. Za uspjeh je, kaže on, bitan talenat, ali i rad, posvećenost i ljubav prema tome što radite. „Od kada sam tu pratim i mlađe kategorije. Jedinstvo od prošle, ili od dvije, tri godine unazad, ima sve kategorije. Ranije to nije bilo, kada sam ja počinjao. Jedinstvo ima i školu fudbala, i petliće i pionire, i kadete i omladince što je stvarno za svaku pohvalu. Ima mnogo djece talentovane, ali ako ne budu posvećeni maksimalno, ako ne budu  voljeli fudbal i dali sve od sebe da uspiju u tome, sigurno da samo talenat neće biti dovoljan“, naglasio je Korać.

Golgeter Jedinstva potiče iz sportske porodice Korać, još od malih nogu je počeo igrati fudbal, a nakon što je dugo godina bio u inostranstvu, najviše u Izraelu, odlučio je da pomogne bjelopoljskom Jedinstvu.

„Najviše sam ponosan na svoj rad, na svoju posvećenost, na svoju strast prema fudbalu, da kažem, na ljubav prema fudbalu, strast prema postizanju golova“, ispričao  je Korać.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Tekst: Danijela Radović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada: Sanida Kajević