Musić: "Anastasijin talenat čitaoca ne ostavlja ravnodušnim"

Četrnaestogodišnja Anastasija Kovačević promovisala je večeras svoj roman prvijenac “Okreni kazaljku“ u holu OŠ“Dušan Korać“.

Kako je kazala direktorica te vaspitno-obrazovne ustanove Todora Popović, Anastasija se kroz svoje devetogodišnje školovanje u toj ustanovi izdvajala svojim talentom, odgovornošću i posvećenošću te da vjeruje da je ovo samo početak jednog ozbiljnog stvaralaštva.

„Pokazivala je odmalena talenat prema pisanju, bila uspješan literarni stvaralac, recitatorka i besjedničarka.Ona će svojim talentom sebi krčiti put ka daljim uspjesima na polju stvaranja“ kazala je Popović dodajući da će ta škola kroz razne sekcije, književne večeri i radionice afirmisati i podržavati talentovanu djecu.

Književnica Olga Dabović je kazala da želi da se Anastasija  proslavi ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu.

„U knjizi je malo likova koji se nalaze između fantazije i fantastike“ istakla je Dabović.

 

I književnik Kemal Musić je istakao Anastasijin talenat koji čitaoca ne ostavlja ravnodušnim.

„Ona se bavi raznim temama koje zaokupljaju današnje društvo, ukazuje da je čovjek stanovnik cijelog svijeta i traži da slijedimo njen primjer.Ima Anastasija pripovjedački dar, poigrava se riječima, rečenicom, dijalogom. Naše duše ona zaliva lijepim riječima i kazuje da je čovjek biće sa lijepim osjećajima“ kazao je Musić.

Moderator književne večeri bila je Vida Ristić, odlomke iz romana čitale su učenice Nada Veličković, Mija Bećirović i Marija Kovačević, dok je muzički dio programa zvucima gitare obogatio Aleksandar Zejak. 

Tekst i foto: Vanja Šabanović