Promovisana zbirka poezije Dragana Drobnjaka "Maska"

Promocija zbirke pjesama „Maska“ Dragana Drobnjaka održana je večeras u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu .

Kako je kazao rukovodilac Narodne biblioteke Edin Smailović, zbirka poezije Dragana Drobnjaka je izdanje Centra za kulturu koji, kako je istakao sa velikim zadovoljstvom promoviše autore iz Bijelog Polja.

„Dragan Drobnjak je, prije svega, poznavalac književnosti, neko ko zna da piše i samim tim neko ko se razumije u kulturu i neko ko zna šta je kultura i to je dovoljno kvalifikuje da se ova publikacija nađe večeras pred vama“ kazao je Smailović.

Urednik ove zbirke koja sadrži 23 pjesme bio je Čedomir Ašanin, koji je, kako je na promociji naglasio, bio svjedok pisanja tih pjesama još dok su studirali u Prištini.

„Iako su pjesme nastale u vremenu njegove mladosti, tada se on pojavio kao zreo pjesnik. Jer, u vremenu krajem devedesetih godina ,vremenu kada je sve oko nas bilo nekako bolesno, javlja se čovjek koji piše, evo ovakve stihove“ Bila si glupost pored genija, bila si marginalac postala si kraljica, Otišla si. Greška tvog života“ i to se recimo veoma razlikovalo od svega što se pisalo u tom vremenu, a kao takva , njegova poezija je autentična“ kazao je Ašanin.

Stihove iz zbirke poezije Dragana Drobnjaka čitao je glumac Petar Novaković.

 

 

Tekst i foto:Vanja Šabanović