Skup podrške Palestini održan u Bijelom Polju

U Bijelom Polju danas je održan skup podrške Palestini.

Organizator protesta je Medžlis Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Okupljeni su prošetali od džamije do trga. Građani su nosili zastave Palestine, transparente i fotografije ubijene djece u Palestini.

"Ovdje u Bijelom Polju i ovdje u Crnoj Gori, ono što boli Palestinu, što guši, kida i komada i Gazu nije sporedna stvar Bliskog istoka već nešto najbliže srcima našim", kazao je nakon protestne šetnje pomoćnik reisa islamske zajednice u Crnoj Gori i glavni imam u Bijelom Polju Enis efendija Burdžović.

"Bijelo Polje danas jeste Palesina, ono govori slobodom, želi da govori slobodom", dodao je.

Efendija Burdžović je poručio da biti čovjek, znači reći ne teroru, nasilju, "ne pristati da cionistički režim onih koji ga podržavaju, onih koji se sa njima rukuju, onih koji sa njima žale kao što to radi naš državni vrh, političke partije, koji nas sramno tamo predstavljaju".

"I kažu - saosjećamo, a kada se komadaju palestinska djeca niko ne saosjeća. Gdje im je državničko saosjećanje? Bogami debelo lažu i tanke su nade onih koji vjeruju u državnu jednakih građana, prava, a direktno pokažu da su samo nečija djeca, nečije bolnice svetost u koju se ni u stanju rata ne smije dirati”, kazao je efendija Burdžović.

On je poručio i da se palestinski muslimani i hrišćani bore da prežive, da opstanu na svojoj zemlji.

Izvor: rtcg