“Novootvorena biblioteka u Srednjoj stručnoj školi biće mjesto okupljanja i druženja mladih ljudi”

U Srednjoj stručnoj školi danas je svečano otvorena renovirana školska biblioteka čiju je adaptaciju i opremanje pomogla Ambasada Njemačke u Crnoj Gori. Prigodnoj svečanosti koja je tim povodom upriličena u školi, prisustvovao je stalni zamjenik ambasadora Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori dr Ralf Rojš.

„Današnji program smo upriličili povodom završetka prvog dijela projekta koji smo nazvali biblioteka-kreativni centar, a koji je podrazumijevao  adaptaciju prostora biblioteke i opremanje mobilijarom i tehnikom. Drugi dio ovog projekta počinje od danas, odnosno biblioteka će biti kreativni centar ne samo naše škole, nego i našeg grada“, kazao je bibliotekar Rafet Mulić. On je zahvalio Njemačkoj ambasadi na finansijskoj pomoći i podršci koju su dobili za realizaciju ovog projekta.

Zoran Vuković, direktor Srednje stručne škole kazao je da će biblioteka biti prostor gdje će se organizovati brojne aktivnosti.

„U našoj školi boravi 655 učenika i ovo će biti njihov radni prostor gdje će se okupljati svi mladi iz ovoga grada, radiće brojne sekcije, razmenjivaće se razna iskustva. Naša škola ima bogatu tradiciju dugu sto jednu godinu, a naše osnovno i najbitnije sredstvo u školi je upravo knjiga“, istakao je Vuković.

Stalni zamjenik ambasadora Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori dr Ralf Rojš izrazio je zadovoljastvo što prisustvuje otvaranju rekonstruisane školeske biblioteke. 

„To je projekat koji je Njemačka ambasada u Crnoj Gori veoma rado podržala. Biblioteke su posebna mjesta, mjesta znanja, mjesta čenja, susreta i upoznavanja,  i veoma mi je drago što se tu susreću mladi ljudi“, kazao je Rojš.

Nakon svečanog otvaranja bibliote, u Srednjoj stručnoj školi održana je  panel diskusija "Jeslisejski sporazum - temelj razmjene mladih u Evropi".

Teskt: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić