Mlada Bjelopoljka robotičarka sa svjetskim odličjem

Ekipa mladih crnogorskih robotičara osvojila je treće mjesto na Olimpijadi “First Global Challenge” u Singapuru, a Bjelopoljka Bojana Moračanin bila je dio tima koji je ostvario izvanredan rezultat.

Tim povodom predsjednik Petar Smolović je ugostio mladu Bjelopoljku koja je dio tima koji je predstvaljao Crnu Goru na Olimpijadi, na kojoj su učestvovali predstavnici 191 države.

Predsjednik je čestitao uspjeh koji je crnogorski tim postigao, iskazujući posebno zadoljstvo što je njegov dio bila mlada sugrađanka inače student Elektrotehničkog fakulteta.

Svoje utiske sa Olimpijade predsjedniku je prenijela mlada robotičarka, koja je kazala da je Crna Gora bogatija za dvije nagrade sa prestižne Olimpijade, a da je naš tik osvojio treće mjesto u ukupnom plasmanu i nagradu za najbolje tehničko rješenje izrade robota u svijetu.

Na sastanku su razgovarali o mogućnosti za otvaranjem kreativnog haba u kojem bi mladi ljudi razvijali svoja znanja i vještine u skladu sa savremenim trendovima u nauci.

Crnu Goru, ispred organizacije Montenegrobotics, pod mentorstvom Nine Drakulić i Biljane Krivokapić, predstavljali su Bojana Moračanin, Miloš Milićević, Lazar Milićević, Matija Popović i David Labović.

Izvor: Opština Bijelo Polje