Tragično preminuo Davor Šišović novinar i organizator Festivala fantastične književnosti u Istri, dugogodišnji prijatelj REFESTICON-a

Dugogodišnji novinar, književni kritičar i organizator Festivala fantastične književnosti iz Pazina, Davor Šišović (1965), tragično je preminuo u subotu. Kako izvještavaju hrvatski mediji stradao je u naletu voza u tunelu Hum dok je pješačio željezničkom prugom. 

Bio je jedan od inicijatora za pokretanje i dugogodišnji partner i prijatelj Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON iz Bijelog Polja. 

Šišović je završio Fakultet političkih nauka u Zagrebu, a novinarstvom se bavio više od 35 godina. Bio je vlasnik i urednik portala Bookaleta, dok je ranije radio i za Radio Pulu i Glas Istre. Osim Festivala fantastične književnosti bio je jedan od osnivača i konvencije fantastike Istrakon, kao i manifestacije Dani Žila Verna. Bio je aktivan u hrvatskoj sceni ljubitelja fantastike i učestvovao na brojnim konvencijama. Bio je osvajač mnogih kvizova u Hrvatskoj i stručnjak za gastronomiju i istarska vina. 

Kako navode organizatori REFESTICON-a Davor Šišović će publici i kolegama u Bijelom Polju ostati upamćen kao izvanredan poznavalac književnosti i kulturne baštine ne samo Istre, već cijelog regiona. 

Davor Šišović je živio i radio u Pazinu.

 

Redakcije portala RBP i Refesticon