Pripadnici policije posjetili Malu grupnu zajednicu i štićenicima uručili skromnu donaciju

Povodom 2. oktobra - Dana unutrašnjih poslova, predstavnici Centra bezbjednosti Bijelo Polje posjetitili su Malu kućnu zajednicu, koja funkcioniše u okviru Dječjeg  doma ”Mladost” i štićenicima te ustanove uručili skromnu donaciju. Kako je kazala Snežana Nedović, umjesto da novac utroše za proslavu tog datuma, odlučili su da ga poklone djeci sa smetnjama u razvoju.

“Da se prosto sjetimo njih, ne samo ovog dana  nego svakog u godini,  jer su oni jedna ranjiva kategorija  društva, i o njima treba  da se povede jača i veća pažnja. Danas smo donirali nešto od osnovnih namirnica djeci - naravno nijesu izostali ni slatkiši i torta - da izmamimo osmjehe na licima, i na taj način  pokažemo da smo uvijek uz svoje sugrađane, pogotovo uz ranjive kategorije društva, djecu, sve one kotegorije društva kojima je naša pomoć potrebna”, istakla je Nedović. Ona je dodala, da i na taj način pripadnici Centra bezbjednosti pokazuju da oni nijesu samo represivni aparat, već da djeluju preventivno i humano, i pružaju pomoć svima kojima je pomoć potrebna.

“Ovo je naš čin i način da pokažemo kako i drugi treba humano da postupaju, i da pomognemo svim ljudima koji su u stanju potrebe ili dječijim pravima”, naglasila je Nedović.

Aldin Pilavac, kordinator Male grupne zajednice zahvalio je pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti na njihovoj pažnji, čestitajući istovremeno i Dan unutrašnjih poslova.

“U Maloj grupnoj zajednici boravi osmoro djece sa posebnim potrebama bez roditeljskog staranja. Briga zajednice, odnosno civilnog sektora mnogo nam znači i  u prepoznavanju ove djece i ovog servisa,  i još jednom bih volio da se zahvalim svima, i da  pozovem sve ljude da nas posjete  i da obiđu ovu djecu”, istakao je Pilavac, dodajući, da se u poslednje  vrijeme  budi  svijest ljudi, te da su  učestale posjete Maloj kućnoj zajednici.

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić