Uručene nagrade i priznanja najboljim bjelopoljskim učenicima

Najboljim učenicima bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola, dobitnicma “Luča” i brojnih nagrada, danas su u Centru za kulturu uručena priznanja i plakete za postignuti uspjeh u dosadašnjem školovanju.

Zahvaljujući velikom radu, trudu i odricanju, 226 đaka uspjelo je da zavrijedi epitet najboljih, a današnja manifestacija organizovana u njihovu čast pokazatelj je da je Bijelo Polje ponosno na te mlade ljude.

Čestitajući odlikašima na ostvarenim rezulatatima predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, kazao je da su ti mladi ljudi radeći na sebi i za sebe, zapravo radili i za svoje porodice, škole, naš grad i državu Crnu Goru.

“Ovaj najlepši, od svih poznatih svjetova, nosi svoje izazove, zamke i iskušenja, ali i veličanstvene trenutke, zahvaljujući kojima postajemo svjesni da se svaki trud i napor na kraju isplati. Njeste vi naši dragi sportisti, nosioci nagrada iz brojnih naučnih discpilina, dobitnici “Luča” i đaci generacije danas ovdje slučajno, jer iza svakog pojedinačnog uspjeha leži talenat, ali i veliki rad i odricanje, a vi ste dokaz toga”, kazao je danas predsjednik Smolović, obraćajući se učenicma.

On je kazao da uspjesi učenika zapravo i uspjesi svih nastavnika koji su uložili svoje znanje, vrijeme i trud da ih edukuju i nagrade, ali ujedno i cijelog društva.

“Plakete i priznanja, čiji ste zaslužni vlasnici danas postali, trebalo bi da predstavljaju najave vaše blistave budućnosti i  prestižnih karijera. Svjesni svojih već dokazanih kvaliteta treba da znate i to da su vaše znanje i talenat beskrajna bašta koju morate obrađivati i zalivati –trudom i radom i to svakodnevno, jer samo tako možete  opravdati svoje, ali i nade svih nas. Neka ovaj radosni dan bude samo prvi stepen  u lancu vaših sjajnih budućih rezultata i priznanja”, poručio je učenicima prvi čovjek bjelopoljske opštine.

Predsjednik Opštine Petar Smolović i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić plakete su danas uručili  đacima generacije, među kojima se našao i Miloš Janketić, koji je kazao da je od svih divnih uspomena koje mu je Gimnazija “Miloje Dobrašinović” priredila, ovo jedna od najvećih i najljepših.

“Zaista je divno biti okružen najboljim učenicima u bjelopoljskoj opštini i zaista mi je velika čast što sam među njima”, kazao je mladi Janketić, koji će svoje školovanje nastaviti na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Budući student Medicinskog fakulteta, sjajni Haris Majstorović, kaže da mu je ova nagrada vjetar u leđa da radi još više na sebi.

“Čast mi je što sam se našao na ovom mjestu sa svim ovim divnim mladima ljudima, koji treba da nose naše društvo i zasta sam se radovao ovom današnjem susretu. Velika je čast primiti nagradu od grada, jer jer to dokaz da se vrednuju naši uspjesi”, rekao je Haris, đak generacije Gimnazije “Miloje Dobrašinović”.

Đak generacije OŠ “Dušan Korać” Amir Kolić kaže da je od završeta škole priželjkivao ovaj trenutak.

“Danas zajedno slavimo znanje i uspjeh, a uručivanjem priznanja još jednom smo ovjerili sve ono što smo postigli u dosadašnjem školovanju. Nadam se da ćemo svi nastaviti ovim putem i da ćemo biti uspješni predstavnici naših škola, grada i države”, istakao je Amir Kolić.

Svojim uspjesima Monika Prebiračević zavrijedila je titulu učenice generacije OŠ “Risto Ratković”, a tokom današnje manifetsacije kazala je da se nada da će opravdati ukazano povjerenje i da će u srednjoj školi ponoviti isti uspjeh. 

Pored Janketića, Majstorovića, Kolića i Prebiračevića na listi đaka generacije našli su se i Adnan Čoković (Srednja elektro-ekonomska škola), Maja Cimbvaljević (OŠ “Marko Miljanov), Šejla Smakić (OŠ “Vladislav SL. Ribnikar”), Katarina Rakonjac ( OŠ “Nedakusi”), Jelena Smolović (OŠ “9. maj”), Andrea Kojović (OŠ ”Pavle Žižić”), Ajas Aličković (OŠ “Vuk Karadžić”),  Zeko Hasanović (OŠ “Mladost”), Đorđe Grandov i Luka Nišavić (OŠ “Aleksa Bećo Đilas”), Maja Joksimović (OŠ “Milovan Jelić”), Marijana Krgović (OŠ “Krsto Radojević”), Zerina Spahić (OŠ “Rifat Burdžović Tršo”), Nikolina Đalović (OŠ “Milomir Đalović”), Luka Dangubić i Stojana Bubanja (OŠ “Braća Ribar”), Ilhan Šabotić (OŠ “21. Maj”), Valentina Šarčević (OŠ “Šukrija Međedović”), Jovana Obradović i Adrijan Štulić (Škola za osnosvno muzičko obrazovanje).

Nagrade i pohvale uručene su osim nosiocima titule Đaka generacije i dobitnicima “Luče A” i “Luče B”, lučašima osnovnih škola, kao i učenicima koji su ostvarili zavidne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić i Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE