Drpljanin: Rješavanjem infrastrukturnih problema poboljašaćemo uslove života u Loznicama i na Obrovu (video)

Iako i Mjesna zajednica Loznice-Obrov dijeli sudbinu ostalih mjesnih zajednica na području naše opštine i suočava se sa odlaskom stanovnika, ipak, mi činimo sve da poboljšamo uslove života na ovom području i na taj način zadržimo omladinu da ostane u svojim  domovima i uz svoju porodicu, kaže Fikret Drpljanin, predsjednik Savjeta  te mjesne zajednice. Gostujući u emisiji „O mjesnim zajednicama“ Radija Bijelo Polje, on kaže i da su zadovoljni, što je konačno otpočela rekonstrukcija lokalnog puta od Loznica do Gubavča.

„Rekonstrukcija je krenula od Gubavča i u toku jednog dana novim asfaltnim slojem bude presvučeno oko 500-600 metara puta. Imamo obećanje da bi radovi trebalo da budu završeni za 45 dana, odnosno do kraja oktobra, ukoliko vremenske prilike budu naklonjene. Međutim, imamo malih problema, jer dio mještana Loznica je  nezadovoljan,  i traži da se urade i trotoari, kako je bilo i predviđeno ranijim projektom. Za sada je predviđeno samo presvlačenje novim slojem asfalta  donice puta od Gubavča do plavog mosta u Loznicama. Zato apelujem na prijatelje, komšije, na mještane Loznica  koji su nezadovoljni, da ne prekidamo radove, neka neka se završi asfaltiranje dionice do plavog mosta, a ja kao predsjednik MZ obećavam, da ću napravit zahtjev i peticiju prema Opštini, kako bi se naknadno uradio dio trotoara, i kako bismo dobili kvalitetan i uredan put, ne samo za Loznice i Rasovo, nego i za sve nas koji idemo tim putemo“, istakao je Drpljanin.

Što se tiče ostale putne mreže na području Loznica, Drpljanin kaže da je asfaltom pokrivena svaka ulica u donjem naselju, dok je u Gornjim Loznicama putna infrastruktura u nešto  lošijem stanju. „I u tom dijelu predviđena je rekonstrukcija puteva, od kuće Bjelopavlića prema groblju i da se spusti prema Badžićima, i to ne bi trebalo da bude neka velika investicija. Ostale ulice su sve asfaltirane, i nakon što Donje Loznice dobije kvalitetan put, nema razloga da građani ne budu   zadovoljni“, kaže predsjednik Savjeta MZ.

Dodaje i da su na području  Obrova  prije nekoliko dana  počeli takođe radovi na krpljenju udarnih rupa, a biće sanirani i putevi na kojima su odneseni nasipi, usljed nevremana koje je u januaru zahvatilo našu opštinu. „Odobreno nam  je i da se uradi par stotina metara asfalta na području Obrova, ali ćemo u dogovoru sa mještanima odrediti prioritete. Takođe, planiramo i da u dijelu naselja uradimo rasvjetu,ali ne možemo sve odjednom“, priča Drpljanin.Kaže,  i da ima obećanje nadležnih opštinskih  službi da će biti riješeno i pitanje odvođenja atmosferskih voda u Gornjim Loznicama, koje pričinjavaju velike probleme mještanima kada su jače kiše. Prioritet Savjeta Mjesne zajednice u narednom periodu jeste i rješavanje problema vodosnabdijevanja domaćinstava na Obrovu, kojima su često slavine suve, pogotovo tokom  ljetnjih mjeseci.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicama ” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video:Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević