Marić: Smrću profesora Popovića, ostali smo bez izutetnog čovjeka, prijatelja i kolege

Povodom smrti profesora Dejana Popovića u Srednjoj elektro-ekonomskoj  školi danas je održana  komemorativna sjednica, kojoj su pored porodice i prijatelja prisustvovali  brojne  Dejanove kolege.

 Govoreći o životu i radu profesora Popovića, direktor Miloš Marić je kazao da je  9. jul, označen crnom trakom u ljetopisu   Srednje elektro-ekonomske škole, jer je tog dana škola, kolektiv, grad i zajednica izgubila poštovanog čovjeka, izuzetnog profesora i vrsnog druga, kolegu i prijatelja. 

Marić je podsjetio da je  nakon  diplomiranja,  Popović radni odnos zasnovao u tadašnjem „Imaku“, gdje se dokazao kao stručno utemeljen u istraživačkim poslovima firme. Profersionalnu karijeru nastavlja u novoformiranoj Elektro-ekonomskoj školi, u kojoj  postaje  zaštititni znak te  ustanove za oblast informatike i informatičke pismenosti.

„Bio je uzdanica i podrška kolegama koji su nakon njega zasnivali radni odnos, a nemjerljiv je bio i njegov doprinos i stručnost u unapređenju nastavnog procesa u počecima rada te srednje škole. Zahvaljujući profesoru Popoviću, naša škola je prepoznala i na vrijeme se orijenitisala ka novom informatičkom duhu i vremenu. Njegov rad u učionici ostaće upamćen, jer je nastavu obogatio kroz inovativne metode, originalnost i svestrranost, pa je i kod učenika bio prihvaćen kao genije iz matematike. Dejan je bio uzor, ideal i oličenje posvećenog čovjeka, pedagoga i roditeljskog odnosa prema učenicima. Kolegama je pružao nesebičnu pomoć i požrtvovanost , a u školi je  pored profesorskog poziva obavljao i druge  značajne funkcije“,  istakao je Marić, dodajući da je   zahvaljujući  izutetnon doprinosu profesora Popovića, škola dobila licencu za obrazovanje na nivou petog stepena stručnosti.  Kao kruna u nastavi i obrazovanju,  prošle godine bio je unaprijeđen u stručno zvanje nastavnika-savjetnika, a i ovog proljeća bio je počasni član i omiljeni profresor na proslavama jubileja mature njegovih učenika.

Teskt:Tanja Dangubić

Video i foto: Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.