Prvi Rukometni kamp "Rajo Daba Agović" otvoren večeras u Bijelom Polju

Minutom ćutanja i odavanjem pošte istaknutom bjelopoljskom rukometašu, treneru i sudiji  Raju Dabi Agoviću, večeras je svečano otvoren prvi Rukometni kamp u Bijelom Polju  koji će nositi njegovo ime.

Kako je kazao trener Marko Stojanović , ovaj rukometni kamp je jedinstven, jer je namijenjen isključivo pionirkama i pionirima ,članovima Rukometnog kluba Jedinstvo, koji će imati priliku da uče od najboljih.

„Kamp će trajati do 31. avgusta do kada će naša djeca imati priliku da se druže i uče od Anđele  Bulatović, reprezentativke i trenerice, pridružiće nam se i Blagoje Kuzman kondicioni trener,a ugostićemo i trenera reprezentacije Igora Markovića, zatim Radana Rovčanina, Dejana Ćupića, Gorana Simića, Miloša Boškovića, Aleksandara Kastratovića, a pridružiće nam se kao gost trener iz Bara Stevo Nikočević“ kazao je Stojanović.

Kako je dodao Stojanović, da bi djeca stekla i znanje za daljim bavljenjem rukometom, angažovani su i predavači na kampu, pa će svoje znanje iz tog sporta najmlađima prenijeti  Katarina Bulatović, dok će doktor Jusuf Kadić održati predavanja u slučaju povreda ili nekih nezgoda, doktorka Ifeta Erović govoriće o važnosti zdrave ishrane, a biće angažovana i sportska psihološkinja Tatjana Mitrović.

Govoreći o čovjeku koji je dao veliki doprinos bjelopoljskom rukometu i kao igrač, trener i rukometni sudija, predsjednik RK Jedinstvo Željko Rmandić sa sjetom je podsjetio prisutne na Rajove karakterne i igračke vrijednosti.

„Ponosno je Daba koračao bjelopoljskom kaldrmom, čvrste ruke, istog takvog karaktera, gorštačkog izgleda, a mekog srca i dobre duše, bio je i ostao omiljen među svima nama koji smo ga voljeli i poznavali i nadamo se da će na ovaj način biti sačuvan od zaborava „ kazao je Rmandić.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić je istakao da se značaj kampa  ogleda i u sistematskom radu sa djecom, ne samo u trenerskom smislu već i u socijalizaciji i u druženju i razvoju onog što je najbitnije, a to je  ljubavi prema sportu. On je istakao  da se ovaj kamp pokrenuo sa vizijom da preraste u tradicionalni te je još jednom odao počast  Agoviću .

„Neka mu je slava i hvala na svemu što je uradio za rukomet, ali i svima onima koji su opstajali na ovim poligonima „ kazao je Maslovarić.

 

 Film o istaknutom sportisti koji je prikazan na početku ceremonije uradio je Boban Obradović uz pomoć RK Jedinstvo.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Dalibor Rakočević

Video:Vladimir Jelić