Radio Bijelo Polje predstavio planirane programske sadržaje za naredne tri godine

Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje je istinski javni medijski servis svih građana koji pravovremeno i pouzdano informiše javnost kroz različite multimedijalne sadržaje, saopšteno je danas na centralnoj javnoj raspravi o Prijedlogu programskih obaveza 2024-2026. godina.

Direktorica Andrijana Rabrenović je napomenula da se program za naredni trogodišnji period planira u skladu sa zakonskim propisima u medijskoj oblasti, te da će okosnicu činiti informativni i edukativni sadržaji.

’’Program ćemo sprovoditi u više faza kroz raznovrsne serijale koji će biti dostupni u audio, video i online formatu. Posebna pažnja biće usmjerena na segmente koji se tiču naučno-obrazovnog programa, zatim kulturno-umjetničkog, dokumentarnog, kao i programa namjenjenih mladima i djeci, te iz oblasti sporta i zabave’’, navela je direktorica Rabrenović.

Prijedlog programskih obaveza obuhvata oblasti obrazovanja, kulture, privrede, poljoprivrede, zdravlja, ekologije, sadržaja za mlade, penzionere, osobe sa invaliditetom, kao i one programe koji su namjenjeni djelatnostima lokalne uprave, nevladinog sektora, pojasnila je direktorica Radija Bijelo Polje.

Savjet je jednoglaso usvojio Prijedlog programskih obaveza za trogodišnji period i kako je to predviđeno Zakonom o elektronskim medijima uputio ga na javnu raspravu kako bi građani imali priliku da učestvuju u kreiranju sadržaja Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, istakao je predsjednik Savjeta Vojislav Kljajević.

’’U dosadašnjem periodu su ispunjeni svi planovi i realizovani predviđeni programski sadržaji na veoma kvalitetnom nivou. Smatramo da je i ovaj Prijedlog usklađen sa potrebama građana i usmjeren ka ostvarivanju javnog interesa u skladu sa medijskom regulativom’’, naveo je Kljajević i dodao da će Savjet pratiti sprovođenje planiranih programskih obaveza i blagovremeno reagovati u okviru svojih nadležnosti.

Nakon javne rasprave Prijedlog programskih obaveza za period od 2024. do 2026. godine sa prijedlogom Ugovora biće dostavljen Osnivaču Opštini Bijelo Polje.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje

Foto: Vladimir Jelić