Muzička škola se i ove godine uspješno predstavila širom regiona (video)

 “U protekloj školskoj godina Škola za osnovno muzičko obrazovanje bilježi dobre rezultate “kazala je direktorica te ustanove Julka Vukićević.

Gostujući u emisiji “Muzički talenti” Radija Bijelo Polje, Vukićević je istakla da su realizovali brojne aktivnosti, koje su uslovile i brojne nagrade i priznanja za rad.

“Ove godine sa festivala u Trebinju, Bečeju, Cetinju, Podgorici djeca i njihovi mentori su postigli sjajne rezultate, što je za ponos svima. Nama je najveća satisfakcija kada se djeca vrate sa festivala i takmičenja sa odličjima koja i samu djecu motivišu da nastave sa radom” kazala je Vukićevič .

Ona je istakla da je ove godine u prvi razred upisano preko 30 učenika, a da se u matičnoj školi u Bijelom Polju trenutno školuje oko 250 đaka, dok područna škola u Rožajama trenutno broji blizu devedeset učenika.

“Za sada  tamo imamo dva odsjeka, klavir i gitara, a nadam se da ćemo uspjeti da uvedemo još instrumenata” kazala je Vukićević.

Kada je nastavno osoblje u pitanju, Vukićević kaže da 26 profesora aktivno rade sa djecom na pet odsjeka i to: klavir, harmonika, flauta, gitara i violina, a kako je kazala naredne školske godine otvoriće još smjerova .

“I pored velikog posla kod nas vlada lijepa atmosfera, jer smo uglavnom svi mi đaci ove škole i lako se dogovaramo oko svih aktivnosti koje nas očekuju” kazala je direktorica Muzičke škole.

Ono što očekuje ove vrijedne ljude za kraj školske godine je završni koncert koji će se organizovati u ponedjeljak.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto, video, audio obrada i montaža: Sanida Kajević