Bjelopoljac Velsan Zulović, “Valentino zvijezda” (video)

Dvadesetogodišnji Bjelopoljac Velsan Zulović, pobjednik je muzičkog takmičenja OTV televizije "Valentino zvijezde”. Tokom osmomjesečnog takmičenja, Velsan je sjajnim nastupima i talentom zavrijedio naklonost i pažnju  regionalne publike ali i stručnog žirija među kojim su bila poznata estradna imena sa Balkana.

"Na OTV takmičenje sam se prijavio prije osam mjeseci na nagovor mojih prijatelja i kolega, a ni slutio nijesam da ću  baš ja pobijediti u konkurenciji od 260 takmičara, koliko ih je bilo na početku tamičenja. Kako je odmicalo takmičenje bilo je sve više pozitivnih kritika i komentara na moje pjevanja i kompletne nastupe, tako da sam se na kraju obreo u finale, u kojem sam i pobijedio” kaže Velsan za Radio Bijelo Polje. 

Pored CD i automobila koje je dobio kao nagradu, OTV će za pobjednika organizovati  koncert u Bijelom Polju, na kojem bi trebalo da nastupe poznata imena.

"To je treća nagrada koju sam dobio kao pobjednik. Sve troškove organizacije snosiće televizija a trebalo bi da nastupe Šerif Konjević, Jašar Ahmedovski, Muharem Serbezovski i drugi", kaže Velsan.

Da u  Velsanom životu nakon ovog takmičenja ništa više nije isto, potvrđuju i brojni nastupi širom Crne Gore i BiH, a nijesu izostali ni pozivi iz Njemačke i Amerike, a uskoro će snimiti i svoj “prvijenac”.

“Radimo na prikupljanju pjesama. Sarađivaću sa kompozitorom Goranom Ratkovićem Raletom koji je bio saradnik legende narodne muzike Sinana Sakića ali i našeg sugrađanina Šaka Polumente i brojnih drugih folk pjevača", ističe  Velsan I dodaje da će na na prvom albumu imati i duetsku pjesmu sa Slađom Allegro.

 

Tekst:Tanja Dangubić

Video i foto:Vladimir Jelić