Otvorena kolektivna izložba slika „Između linija”

Kolektivna izložba slika pod nazivom „Između linija”, akademskih slikara Saške Bojić, Dušice Trcete, Jovane Mijanović, Maše Ratknić i Edina Ćeranića, otvorena je večeras u galeriji Centra za kulturu.

Publika je imala priliku da pogleda oko trideset radova mladih umjetnika rađenih u kombinovanoj tehnici, a kako je autorka Saška Bojić istakla zajednički motiv ili tema izložbe bila je „Žena“.

„Sam naziv izložbe „Između linija“ oslanja se na motiv „Žena“ i to u različitim položajima u društvu. Svako od nas umjetnika pojedinačno, imao je različite ideje: od žene svetice, majke, studenta... gdje smo predstavili sve one sfere društva u kojem žena kao ljudsko biće obitava. Što se mojih radova tiče, ja sam predstavila svoju majku i tu odvojenost, odnosno separaciju od nje tokom mog studiranja“ istakla je Bojić.

Izložbu je otvorila Slađana Bubanja Merdović, a stihove Jovana Dučića je kazivao glumac bjelopoljskog pozorišta Petar Novaković uz klavirsku pratnju učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje Anđeline Femić.

Tekst i foto:Vanja Šabanović