Festival tamburaških orkestara krajem jula u Bijelom Polju

Jubilarni 20. Internacionalni festival tamburaških orkestara biće održan 27, 28. i 29. jula na gradskom trgu u Bijelom Polju, na kojem će  nastupiti tamburaški orkestri i sastavi iz Mađarske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Festival će prve večeri  otvoriti Dječji tamburaški orkestar JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje iz grada domaćina, pod dirigentskim vođstvom profesorice Denise Ćorović, potom će nastupiti GMO ''Sveti Nikola'' iz Svetog Nikole, TO iz Inđije, TO ''Mendai'' iz Segedina, TS RKUD ''Proleter'' iz Sarajeva, a u završnici prve festivalske večeri bjelopoljsko KUD ''Tekstilac'' održaće koncert. Druge festivalske večeri, predstaviće se TS ''Muzički signali'' iz Bijelog Polja, TS ''Čokanj'' iz Našica, GTO Pljevlja i voklna gupa ''Lirika'', a u završnici će uslijediti koncert poznatih  interpretatora crnogorske narodne muzike Šukrije  Žutog Serhatlića i Zdravka Đuranovića.

Završne večeri Festivala, nastupiće TS “Zeničke meraklije'' iz Zenice, solista na basprimu Branko Bako Jovanović, TO ''Bjelopoljski tamburaši'' sa kojima će nastupiti vokalna solistkinja Aleksandra Saška Rakonjac, a u samoj završnici festivala  biće održan koncert poznate muzičke grupe ''Garavi sokak''.

Jubilarno izdanje Internacionalnog festivala tamburaških orkestara biće obogaćeno pratećim programom,  u okviru kojeg će 27. i 28. jula biti održan ''Bjelopoljski biznis forum'' na temu ''Uticaj kapitalnih investicija na razvoj Crne Gore'', a  okupiće privrednike i  goste iz dijaspore,  kao i eksperte iz oblasti ekonomije. Takođe, u pratećem programu Festivala biće upriličena  izložba skulptura  Jelene Pavićević Marković i promocija knjige  Reufa Fekovića.

Festival će za vrijeme njegovog tarajanja pratiti bazar, koji  se  ogranizuje u saradnji sa  Turističkom organizacijom Bijelo Polje, na kojem će učesnici i gosti Festivala, kao i građani Bijelog Polja, biti u prilici da degustiraju i kupe kvalitetne  domaće proizvode proizvođača iz Bijelog Polja i drugih krajeva Crne Gore, a u ponudi  će biti i domaće radinosti i narodnih rukotvorina, saopštili su iz Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”.

Saopštenje JU Centar za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”