Stojanović: OSI sve konkurentiji na tržištu rada

Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac je tokom protekle godine  realizovalo  više značajnih aktivnosti u okviru projekta “Digitalna štampa na tekstilu” što je doprinijelo povećanju zapošljivosti i osposobljenosti lica sa invaliditetom.  

Projekat je finansiran  od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, a realizovan je u partnerstvu sa Udruženjem mladih volontera,,ISKRA” iz Bijelog Polja, kazala je koordinatorka Milka Stojanović, na današnjoj pres konferenciji, održanoj u hotelu “Franca”.

“Program projekta je značajno doprinio obezbjeđenju socijalne i ekonomske inkluzije lica sa invaliditetom kroz povećanje zapošljivosti i bolji pristup tržištu rada. Ciljan grupa su bile kategorisane osobe sa invaliditetom sa evidencije Biroa rada, a nakon okončanja projekta  otvorena su dva radna mjesta za OSI za rad na digitalnoj štampi u Zaštitnoj radionici”, kaže Stojanović.

On podsjeća i da je osposobljeno šest lica sa invaliditetom za osnove računarske pismenosti,  rad na digitalnoj štampi i  marketing,  a postali su i konkurentniji  na  tržištu rada. Takođe, uspostavljeni su ravnopravni uslovi na tržištu rada za 6 OSI, obezbijeđeni uslovi za održivost Zaštitne radionice, povećan kvalitet života za 10 OSI.

“Ostvarena je saradnja sa privrednim subjektima u lokalnoj zajednici, povećana vidljivosti OSI na otvorenom tržištu rada, informisani privredni subjekti o povoljnostima pri  zapošljavanju  OSI. Ostvarivanje prihoda za četiri osobe sa invaliditetom u trajanju od sedam mjeseci po Ugovoru o radu, doprinio je ekonomskom osnaživanju i povećanju radnih potencijala  zaposlenih OSI.  U ovom mjesecu dvoje radnika  će uz korišćenje subvencija  ZZZCG  zasnovati radni odnos za rad na digitalnoj štampi za period od šest mjeseci, sa mogućnošću produžetka”, ističe Stojanović.

Tekst:Tanja Dangubić

Foto: Udruženje Paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.