Članovi Bratstva pravoslavne omladine ,,Sveti kralj Milutin” iz Bijelog Polja donirali krv

Povodom praznika Vidovdana, Bratstvo pravoslavne omladine ,,Sveti kralj Milutin”, u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi i opštinskim Crvenim krstom, organizovalo je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Danilo Palević, jedan od članova i dobrovoljnih davalaca krvi, za Radio Bijelo Polje kazao je da njihovo Bratstvo organizuje ovu akciju tri puta godišnje:na Vidovdan, Svetog Savu, kao i na slavu Bratstva, te da ga raduje velika posjećenost i dobar odziv građana. ,,Trenutno imamo oko dvadesetak datih jedinica. Očekujemo da ćemo izaći na trideset do kraja radnog vremena. Želimo da se zahvalimo Crvenom krstu na podršci koju nam uvijek pruži i na dobroj saradnji“ istakao je Palević.  On je dodao da se Bratstvo posebno bavi humanim radom, te da je današnja akcija priprema za  Petrovdanske dane koji slijede.

Koordinator u opštinskom Crvenom krstu Mašan Živković pohvalio je današnju akcija dobrovoljnog davanja koju je upriličilo Bratstvo“Sveti kralj Milutin“.

,,Ono što je bitno istaći je da se akcija obavlja u ljetnjim mjesecima kada je potreba za krvlju izuzetno velika. Želim da se zahvalim svim dobrovoljnim davaocima krvi na ovom izuzetnom gestu i iskazanoj humanosti. Ono što ću istaći je da će opštinski Crveni krst u saradnji sa svim partnerima i u narednom periodu podržavati ovakve akcije, te pozivam sve da se odazovu akcijama koje se organizuju i doniraju tečnost koja život znači, kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi i krvnih derivata za sve one kojima je ona potrebna“, kazao je Živković.

Autorka: Magdalena Smolović

Foto i video: Vladimir Jelić

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE