Danas promjenljivo vrijeme i osjetno svježije

U Crnoj Gori danas se očekuje promjenljivo vrijeme. Na sjeveru će biti osjetno svježije i nestabilno. Povremeno se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina, a u sjeverozapadnim predjelima već tokom prijepodneva.

Na jugu  pretežno sunčano. Poslijepodne, a naročito tokom noći, uz promjenljivu oblačnost, biće uslova za prolaznu kišu ili pljusak s grmljavinom, posebno u jugozapadnim predjelima. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 32 stepena.

Zbog radova na niskonaponskoj elektro mreži i dalekovodima danas će bez struje od 9 do 16 sati biti: Orahovica, Stožer, Pavino Polje, Potkrajci, Crnča, Radulići, Ivanje, Vrbe, Crhalj, Kradenik, Godijevo, Sipanje, Ličine, Osmanbegovo selo, Sušica, Goduša, Stubo, Vrh, Negobratina, Lazovići, Čampari, Đalovići, Moravac i Dupljaci, saopštili su iz CEDIS-a.

Iz Vodovoda Bistrica su saopštili da je u gradu i prigradskim naseljima uredno vodosnadbijevanje i da za danas nema planiranih isključenja, a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 50 osoba, dok je dežurna ekipa 7 puta intervenisala na terenu.

Lokalni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, dok je međunarodni kasnio 45 minuta, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Uredan željeznički saobraćaj se očekuje u nastavku dana.

Saobraćaj se na većini puteva u zemlji obavlja po suvim kolovozima, dok je vidljivost  dobra, saopštili su iz AMSCG. Na putevima na kojima su u toku sanacioni radovi izmjenjen je režim vožnje. Apeluju na vozače da vožnju prilagode saobraćajnim i nestabilnim  uslovima.