Danas pretežno sunčano i veoma toplo

Na sjeveru Crne Gore danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Ujutru ponegdje po kotlinama kratkotrajno magla, poslijepodne umjeren razvoj oblaka, a u planinama lokalno kiša ili grmljavina. Temperatura od 26 do 33 stepena. Na jugu, pretežno sunčano i veoma toplo. Poslijepodne u kontinentalnim predjelima slab do umjeren razvoj oblačnosti, a lokalno je moguća prolazna kiša ili grmljavina. Vjetar slab do umjeren, južni i zapadni. Temperatura od 31 do 35 stepeni.

Zbog radova na niskonaponskoj elektro mreži i dalekovodima, bez struje će od  8 do 15 sati biti dio Unevine, Podbrežje i Voljavac, a od 9 do 16 sati bez napajanja električnom energijom ostaće Kičava, Ul. Nikice Kneževića, Babića brijeg, Rasovo, Jabučina, Barice, Galica, Grančarevo, Lijeska, Muslići, Obod, Pisana jela, Potrk, Selakovići, Sokolac, Tomaševo, Ujniče, Žaljevo, Čokrlije, Lješnica, Ćukovac, Vrh i Božovića polje, saopštili su iz CEDIS-a.

Iz Vodovoda Bistrica su saopštili da je u gradu i prigradskim naseljima uredno vodosnadbijevanje i da za danas nema planiranih isključenja, a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 56 osoba, dok je dežurna ekipa 7 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Uredan željeznički saobraćaj se očekuje i u nastavku dana.

Saobraća se po suvim kolovozima i uz uglavnom dobru vidljivost, saopštili su iz AMSCG. Na dionicama gdje se izvode  radovi saobraća se uz izmijenjen režim vožnje. Savjetuju opreznu vožnju na svim putnim pravcima i poštovanje pravila saobraćaja.