„U Savjetovalištu za djecu pružaćemo usluge preventivnih pregleda i imunizacije djece i obavljati zdravstveno-vaspitni rad” (video)

U okviru predijatrijske Službe Doma zdravlja prije nedjelju dana počelo je sa radom Savjetovalište za djecu, u kojem će se pružati usluge preventivnih pregleda i imunizacije odojčadi, male djece i djece školskog uzrasta, a nalzi se u adaptiranom dijelu pedijatrijske službe, kazala je prim.dr Julija Bošković, koordinatorka za imunizaciju u Domu zdravlja.

Gostujući u emisiji “Tajne zdravlja” Radija Bijelo Polje, doktorka Bošković je istakla da će se u Savjetovalištu obavljati zdravstveno-vaspitni rad, preventivni i kontrolni pregledi djece koja se bave sportom.

“Mi imamo pet stalnih pedijatara koji rade na pedijatriji, i oni će imati svoje stalno vrijeme rada u savjetovalištu, sobzirom na to da svi oni imaju po 2000 svojih pacijenata i odgovorni su za njihovo zdravlje, pravovremeno otkrivanje i sprečavanje nekih bolesti, imunizaciju. Napravili smo raspored koji je objavljen na sajtu jer će svi pedijatri biti angažovani tokom dana. Savjetovalište je fizički odvojeno od drugih službi, radno vrijeme je od 8 do 20 časova, a za to vrijeme bolesnu djecu i hitne slučajeve,  pregledaće drugi ljekar, u  drugom dijelu pedijatrijske službe”, istakla je dr Bošković.

On je podsjetila da će pedijatri prilikom pregleda u Savjetovalištu, roditeljima pružati informacije o razvoju, ishrani,vakcinaciji, kao i o infektivnim bolestima koje su trenutno aktivne  i kako postupati u slučaju razbolijevanja djece.

Repriza emisije  “Tajne zdravlja” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje  od 20:15h

 

Autroka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Video prenos: Ljilja Brajković

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE