Diplome “Luča” uručene najboljim gimnazijalcima, Ana Kovačević učenica generacije

Maturantkinja bjelopoljske Gimazije "Miloje Dobrašinović" Ana Kovačević  izabrana je za đaka generacije, a najsvjetlije školsko priznanje „Luča“ dobila su večeras, 43 učenika.

Nagrade su dodijeljene na tradicionalnoj svečanosti, koju su upriličili učenici i profesori, a osim njih, dodijeljena su priznanja i učenicima koji su osvojili nagrade na državnim takmičenjima, Olimpijadama znanja i  opštinskim smotrama.

Kako je kazala direktorica te vaspitno obrazovne ustanove Jasminka Međedović,tokom 97 godina postojanja ova škola  izvela je na put brojne generacije mladih i uspješnih, a taj trend nastavljaju i u posljednje tri godine, uprkos svim izazovima i teškoćama.

“Čast mi je biti na čelu ove ustanove koja je tokom 97 godina postojanja iznjedrila generacije uspješnih ljudi, najboljih među najboljima. Stoga danas imamo deset dobitnika Luče A, 33 dobitnika Luče B, a jedanaest učenika sa  nagradama i priznanjima osvojenim na takmučenjima znanja  i smotrama” kazala je Međedović, odajući ujedno i priznanja profesorima -mentorima za, kako je istakla, profesionalno obavaljanje profesorskih zadataka.

“Dragi učenici, vi ste ono najbolje što mi imamo. Vašim uspjesima potvrđujete i utvrđujete ime i uspješnu prošlost bjelopoljske Gimnazije. Znanjem i ponašanjem poručujete da će ovaj centar duhovne kulture i obrazovanja biti sve jači. Dragi maturanti, budite zdravi, veseli i srećni i neka vam je srećan nastavak školovanja” poručila je Međedović.

Đak generacije Ana Kovačević, koja se istakla radom, trudom, kao i učešćem na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima kroz četvorogodišnje školovanje, kazala je da je njen uspjeh, kao i ostalih učenika, plod nemjerljive podrške njihovih profesora.  

“Ponijeti titulu najboljeg među najboljima nimalo nije bio lak zadatak, ali kada dolazi od ovako renomirane ustanove kao što je Gimnazija, čini me veoma srećnom i ponosnom.Titula đaka generacije još je i potvrda velikog truda i rada koji sam uložila predhodne četiri godine. Želim biti najbolji uzor i inspiracija svim budućim učenicima ove prestižne škole, jer biti učenik bjelopoljske gimnazije je nevjerovatno iskustvo” kazala je Kovačević.

Diplome “Luča A” dodijeljene su Jovani Rakonjac, Bojani Moračanin, Vasiliju Gutiću, Aleksandri Popović, Mileni Rečević, Danijeli Rakonjac, Ani Kovačević, Đurđi Knežević, Hani Spahić i Luki Pekoviću.

Luča B dodijeljena je Dinu Agoviću, Emiru Koliću, Ajli Kapetanović, Medini Pućurica, Sanji Prebiračević, Dijani Tvrdišić, Andriji Nedoviću, Mileni Sekulić, Bojanu Madžgalju, Anji Obradović, Jani Veličković, Anđeli Šćepanović, Bojani Bulatović, Anđeli Zejak, Mariji Femić, Almi Spahić, Sari Badžić, Merisi Šabanović, Milici Radović, Maši Kovačević, Džavidu Lameževiću, Valentini Bogavac, Luki Smoloviću, Viktoru Furtuli, Alidi Spahić, Andrei Krgović, Dalili Spahić, Milici Radović, Đini Đerić, Ajli Šabović, Aleksi Radoviću, Erminu Mušoviću i Vasilju Veličkoviću.

Priznanja dobitnicima uručila je članica školskog odbora dr Mirjana Varagić.

 

Tekst i foto:Vanja Šabanović