Danas bez isključenja vode i struje

Zbog radova na elektro mreži bez struje će od  09:00 do 15:00 sati biti  Medanovići, Cerovo, Pali, Jabučino i Okladi.  Radovi se izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom. U slučaju loših vremenskih uslova oni će biti odgođeni, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu  i  prigradskim naseljima je uredno, a u Vodovodu Bistrica nijesu planirali radove na vodovodnoj mreži.

U Službi hitne medicinske pomoći  tokom protekla 24 sata ljekarsku pomoć  zatražilo je  58   osoba a dežurne ekipe su 5 puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice rođene su dvije bebe proteklog vikenda.

U Crnoj Gori danas će biti oblačno i kišovito, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Mjestimično se očekuju obilne padavine, prvenstveno u južnim i centralnim predjelima. Vjetar pojačan i jak, na udare i veoma jak, južni i jugoistočni, u popodnevnim satima u slabljenju. Jutarnja temperatura vazduha od pet do 15, najviša dnevna od sedam do 18 stepeni.

Na putevima u zemlji vozače očekuju mokri  kolovozi. Sporija i opreznija vožnja savjetuje se na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog pojave sitnijih odrona. Na putevima na kojima se izvode radovi na rekonstrukciji ili sanaciji, neophodna je dodatna pažnja i poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije jer je izmijenjen režim vožnje. Zbog izvođenja završnih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta Mojkovac-Ribarevine, na lokalitetima Stevanovac i Lepenac, saobraćaj se obavlja naizmjenično jednom trakom i  regulisan je semaforskom signalizacijom.

Preduzeće "Srbija voz" najavilo je da će sjutra, tačno u ponoć(14.novembar) ponovo biti uspostavljen saobraćaj vozova na barskoj pruzi. Dnevni međunarodni voz za Bar, sa polaskom iz Beograda u 9.00 i 10.00 sati, za koji je bio obezbijeđen autobuski prevoz do Valjeva, saobraćaće redovnom trasom. Takođe, ponovo će biti uspostavljen saobraćaj noćnog voza za Bar. Prvi noćni polazak iz Bara za Beograd je utorak, 14. novembra u 19.00 sati, a iz Beograda za Bar u srijedu, 15. novembra u 21.00. Zbog radova na barskoj pruzi, sredinom oktobra počela je privremena obustava saobraćaja noćnih međunarodnih vozova na relaciji Beograd - Bar - Beograd.