Talentovana Aiša Ćorović sa svog prvog takmičenja donijela vrijednu drugu nagradu (VIDEO)

Desetogodišnja Aiša Ćorović jedna je od uspješnijih učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje, ali jednako je uspješna i u OŠ Marko Miljanov gdje ima sve petice.

Gostujući u emisiji „Muzički talenti“ Radija Bijelo Polje, Aiša je pričala o svom prvim nastupima na međunarodnim takmičenjima u Trebinju i Bečeju odakle je donijela druge nagrade.

Ova šarmantna djevojčica je nakon samo par godina pohađanja časova klavira, prema mišljenju svog mentora profesora Miloša Vojinovića, zaslužila da predstavlja svoju školu i grad Bijelo Polje na ovim prestižnim manifestacijama muzike. Povjerenje svog mentora opravdala je uspješnim sviranjem za koje joj je žiri dodijelio druge nagrade.

„Po prvi put sam otišla na takmičenje i nijesam imala tremu, i ne razmišljam o tome kada sviram“ kazala je Aiša.

Učešće na ovim muzičkim takmičenjima za mladu Aišu znači novo iskustvo, sticanje znanja i prijateljstava.

„Ostajali smo po dva dana na svakom takmičenju, gdje smo pored sviranja imali priliku i za druženje sa ostalom djecom učesnicima i to mi se jako dopalo“ dodala je ova skromna desetogodišnjakinja.

Ova mlada Bjelopoljka svim školskim obavezama pristupa jednako odgovorno, pa je i u školi „Marko Miljanov“ odličan đak, a kako je kazala, najviše voli matematiku i likovno. Svoju umjetničku stranu ličnosti, kaže, da najbolje prezentuje dok je za klavirom.

„Vježbam dva puta dnevno na klaviru, a slobodno vrijeme provodim igrajući se sa bratom i drugarima, tako da mogu da postignem sve obaveze koje me očekuju tokom dana“ kazala je Aiša.

 

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Video prenos: Ljilja Brajković

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE