Otvorena 35. izložba ,,Likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola“

Izložba radova "Likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola“, 35. po redu, otvorena je danas u galeriji Centra za kulturu, povodom Međunarodnog dana muzeja – Moć muzeja, u organizaciji Javne ustanove Muzej Bijelo Polje.

"Značaj izložbe je što se slikarski talenat učenika otkriva u ranoj mladosti i podstiče likovno stvaralaštvo djece i dodatno ih motiviše na dalje kreativno izražavanje", saopštila je u uvodnom dijelu manifestacije Vesna Šćekić, u ime Muzeja Bijelo Polje.

 Učešće na ovogodišnjoj smotri uzelo 15 škola sa ukupno 150 likovnih radova.

 Prvu nagradu osvojili su Anđela Lakatuš (OŠ ,,Vladislav Slobodanov Ribnikar" Rasovo), Daris Bećirović (OŠ ,,9. maj" Sutivan) i Luka Mladenović ( OŠ ,,Dušan Korać").

 Druga nagrada pripala je Amini Aličković (OŠ ,,Vuk Karadžić"  Bistrica), Doris Erović ( OŠ ,,Rifat Nurdžović Tršo" Lozna) i Smailović Ema (OŠ ,,Risto Ratković").

 Treću nagradu ravnopravno dijele Andreja Konatar (OŠ ,,Mladost" Kanje), Orhan Kuč  (OŠ ,,Pavle Žižić" Njegnjevo) i Milutin Rakočević (OŠ ,,Aleksa Bećo Đilas" Ravna Rijeka).

 Diplomu za opremljenost i kvalitet radova dobila je škola ,,Aleksa Bećo Đilas" Ravna Rijeka.

 O kvalitetu radova odlučivao je tročlani stručni žiri u sastavu: predsjednik, profesor Vladislav Kosović - OŠ ,,Aleksa Bećo Đilas" iz Mojkovca, i članovi: nastavnica likovnog u penziji, Ljiljana Šćekić i akademski slikar, Dražen Konatar.

 Predsjednik žirija, Vladislav Kosović, kazao je da su djeca koja su učestvovala prikazala sebe u svim likovnim područjima, da su talentovana i da im nije bilo lako kao žiriju da izaberu najbolje radove jer neki mogu da se odmjere sa akademskim uzrastima.

www.radiobijelopolje.me

redakcija rbp