20. Internacionalni festival tamburaških orkestara biće održan 27, 28. i 29. jula

Povodom jubilarnog 20. Internacionalnog festivala tamburaških orkestara, koji će biti održan 27, 28. i 29. jula u Bijelom Polju, danas je u JU Centar za kulturu ''Vojilsav Bulatović Strunjo'', održan treći sastanak Savjeta te manifestacije.

Pored članova Savjeta,  koji čine: Milorad Miranović, Senad Gačević, Hasan Ramović, Violeta Obradović, Jamila Hot, Kenan Hubanić  i Zamir Ciriković, sastanku su prisustvovali potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Tufik Bojadžić, direktor i umjetnički direktor JU Centar za kulturu ''Vojilsav Bulatović Strunjo'' Jasmin Ćorović i Dražen Konatar, Jasmin Ćorović - profesor koji radi sa bjelopoljskim Dječjim tamburaškim orkestrom i članovi Organizacionog odbora manifestacije: Milko Kovačević, Edin Smailović, Amar Mulabegović, Slađana Merdović i Milivoje Kovačević. 

Na sasatanku se razgovaralo o koncepcji 20. Internacionalnog festivala tamburaških orkestara, koji  svih  godina svog postojanja čuva i afirmiše  muzičko nasljeđe  Crne Gore i zemalja iz kojih dolaze njegovi učesnici, njegujući  prijateljstvo, umjetnost  i ljepotu različitosti, protkanu najljepšim notama dobrodošlice.

Članovi Savjeta su konstatovali da će ujubilarnom izdanju internacionalne tamburaške priče u Bijelom Polju,  učestvovati tamburaški sastavi iz  7 do 10 evropskih zemalja. Pored tamburaških sastava, u programu će učestvovati  muzička grupa ''Garavi sokak'', poznati interpretatori crnogorske narodne muzike Šukrija Žuti Serhatlić i Zdravko Đuranović, zatim vokalni solisti iz grada domaćina i čuvari tradicije i kulturne baštine  bjelopoljsko KUD ''Tekstilac''. Festival će dodatno biti obogaćen  pratećim programom, u okviru kojeg će biti održan ''Bjelopoljski biznis forum'' - koji će organizovati poznati bjelopoljski privrednik Hasan Ramović, a okupiće privrednike, goste iz dijaspore i eksperte iz oblasti ekonomije. Takođe, u okviru pratećeg programa, biće upriličeno održavanje književnih programa, otvaranje izložbe slika, bazara i drugih sadržaja.

Bijelo Polje će i ove, kao i svih prethodnih godina, potvrditi da je grad u koji se s ljubavlju dolazi i iz kojeg se s najlješim uspomenama i prijateljstvom odlazi.

Tekst : JU Vojislav Bulatović- Strunjo

Foto:RBP