,,Istrči i pokreni se" na Trgu slobode na Dan nezavisnosti Crne Gore

JU Centar za sport i rekreaciju Opštine Bijelo Polje već treću godinu zaredom organizuje uličnu atletsku trku ,, Istrči i pokreni se!" povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, 21. maja.

Ovaj slogan je prije tri godine pokrenula Opština Bijelo Polje u saradnji sa JU Centrom za sport i AK Bijelo Polje za vrijeme Korona virusa kada su svi građani bili zatvoreni u svojim kućama, rekao je direktor trke, Darko Raičević na pres konferenciji koja je održana danas, ističući da se projekat pokrenuo kako bi podstakli sve građane da se bave sportom i da vode zdrav način života.



,,Ovo prerasta u jednu veliku atletsku manifestaciju i dešavanje u zemljama u regionu. Ove godine očekujemo da će ulična trka ,,Istrči i pokreni se" okupiti sve najbolje atletičare iz regiona. Očekujemo čak dolazak atletičara iz sedam zemalja", istakao je Raičević.

Za sada ima prijavljenih oko 90 takmičara, istakao je direktor JU Centar za sport i rekreaciju Marko Maslovarić, a smatra da će se na dan trke prijaviti još toliko takmičara.


,,Posebno zadovoljstvo je Trka ,,Najbrži đak Bijelog Polja", trka koja će sigurno zavrijediti posebnu pažnju jer se prvi put  organizuje tako nešto kroz sve osnovne škole Bijelog Polja, ovdje na Trgu slobode. Prvi put u Crnoj Gori da jedan grad i jedan klub prave ovakav tip organizacije", rekao je Maslovarić i dodao da se nada će atletski klubovi prepoznati  talente a da će djeca nastaviti da se bave sportom.


Na pres konferenciji su takođe istakli da je novitet ove godine i trka ,,Super bebac", disciplina u puzanju beba za koju će pobjednik dobiti pehar od Atletskog saveza Crne Gore.


Manifestacija se sastoji od tri dijela: Trke zadovoljstva, Memorijalne trke ,,Ljubiša Božović" i Glavne trke, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama.

Takođe obavještavaju da će u nedjelju tokom manifestacije uže gradsko jezgro biti zatvoreno za saobraćaj, a trčanje i rekreativna šetnja biće u fokusu cjelodnevnog dešavanja.

Zainteresovani kandidati se i dalje mogu prijaviti na linku koja se nalazi na Facebook stranici Centra za sport. 

 

Redakcija RBP