JPU ,,Dušo Basekić“ proslavila 74 godine uspješnog rada

Javna predškolska ustanova ,,Dušo Basekić“  je bogatim kulturno-zabavnim programom proslavila danas u Centru za kulturu 74 godine uspješnog rada.

Obraćajući se prisutnima, direktorica JPU ,,Dušo Basekić“, Dijana Kovačević, kazala je da kontinuirano teže da unaprijede rad ustanove proširivanjem prostornih kapaciteta i pruže djeci stimulativno okruženje u kom mogu da unaprijede svoj potencijal i stiču nova znanja kroz igru i druženje.

 JU ,,Dušo Basekić realizuje brojne aktivnosti, programe, predstave za djecu, seminare, radionice i projekte.

,,Učestvovali smo na Novosadskom sajmu obrazovanja sa koga smo donijeli tri velike zlatne medalje i povelju. Učesnici smo likovnih konkursa. Otvorili smo smotru besjede i recitacije. Velikim srcem djece vrtića učestvovali smo u programu ,,Srcem za Andriju i Martina". U saradnji sa Ministarstvom prosvjete već drugu godinu zaredom, kao prepoznat izvrstan vrtić, realizujemo i Centre izvrsnosti. Ponosni smo na manifestacije kao što su Biciklijada, Ples predškolaca, Projekte i programe ,,Say hello to the world", Specijalna olimpijada, Mladi sportisti", istakla je direktorica dodajući da su ove godine uključeni u projekat Rane intervencije djece do tri godine u saradnji sa UNICEF-om.

JU ,, Dušo Basekić" je ostvarila saradnju sa mnogim ustanovama među kojiima su Centar za kulturu, Dom starih, Sportski centar, Dom zdravlja Bijelo Polje, Dnevni Centar ,,Tisa" , Udruženje roditelja ,,Oaza", veliki broj osnovnih škola našeg grada, štamparije ,,Merkator" i ,,Pegaz", Uprava policije i Komunalna policija. Direktorica Kovačević je iskoristila priliku da se svima zahvali na saradnji. 

www.radiobijelopolje.me

redakcija rbp