Asjina druga nagrada za ponos roditeljima i gradu (VIDEO)

Jedanaestogodišnja djevojčica Asja Džogović nedavno se vratila sa 29. Međunarodnog Đurđevdanskog festivala koji se održao u Banja Luci gdje je osvojila drugo mjesto sa pjesmom “Želim” za koju je tekst napisala Natalija Pavićević, muziku Danijel Alibabić, a aranžman Dejan Božović.

Asja je još jednom uspjela da zadivi žiri i publiku, a svoju porodicu, prijatelje i sugrađane učini ponosnim. Govoreći o svojim impresijama sa nastupa, ova talentovana djevojčica je u emisiji  „Muzički talenti“ Radija Bijelo Polje, izrazila zadovoljstvo samim učestvovanjem na tako prestižnom festivalu dječije pjesme.

„Ovo mi nije prvi put da učestvujem na tom festivalu, ali sada je nastup bio  upečatljiviji, jer sam osvojila drugu nagradu. Konkurencija je bila velika i samim tim nagrada mi je draža. “ ispričala je Asja.

Drugi plasman na banjalučkom festivalu omogućio je ovoj ljupkoj djevojčici učešće na međunarodnom festivalu dječije pjesme u Rigi-Litvanija, koji će se održati u decembru ove godine.

Osim scene i pjevanja na festivalima, Asja izdvaja i druženje sa svojim vršnjacima,koji, kako je istakla,  takođe predstavlja lijepi dio tih manifestacija te da se osim novih poznanstava raduje susretu i sa starim drugarima.

„Druženja su prelijepa, razmjena iskustava, upoznavanje sa kulturom i običajima jer je to međunarodni festival gdje dolaze djeca iz raznih krajeva regiona .

Ova talentovana Bjelopoljka učestvovala je na poznatim dječijim festivalima kao što su “Naša radost Podgorica , “Zlatna nota “ Novi Pazar, na festivalu u Užicama, u Makedoniji , a ove godine osvojila je i nagradu za najbolju interpretaciju na 30. jubilarnom festivalu “Zlatna pahulja” u Rožajama.

 

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto i video : Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Vladimir Jelić