U Kući Rista Ratkovića održan forum " Razgovarajmo o dehumanizaciji"

NVO Anima - Centar za žensko i mirovno obrazovanje iz Kotora realizuje projekat „Razgovarajmo o“ u kojem je planirana organizacija 16 Foruma u Tivtu, Bijelom Polju, Baru i Nikšiću na kojima će biti otvorene diskusije na različite teme od lokalnog značaja.

Tako je danas u Bijelom Polju u saradnji sa JU Ratkovićeve večeri poezije organizovan Forum „Razgovarajmo o dehumanizaciji“ čiji je uvodničar bio Omer Šarkić, građanski aktivista iz Podgorice.

Kako je kazala izvršna direktorica NVO „Snažna mama“ Sanela Rovčanin, cilj projekta je izgradnja veza između različitih aktera na lokalnom nivou, izgradnja moći zajednice, znanja koje proizilazi iz iskustva građana koje uvažava njihov glas i specifični društveni kontekst i politike svakodnevnice.

„Na forumu su danas prisutni građanski aktivisti koji se bave ljudskim pravima, pripadnici NVO-a, zatim lokalni odbornici, gdje ćemo razmjeniti mišljenja u cilju boljeg razumijevanja društvenih pojava koje utiču na naše ponašanje i na naše živote“ istakla je Rovčanin.

Projekat Razgovarajmo o... podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Vladimir Jelić