Verifikovani mandati odbornicima, Abaz Dizdarević novi predsjednik Skupštine Opštine

Magistar Abaz Dizdarević, akademski slikar i dosadašnji direktor Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”, novi je predsjednik  Skupštine Opštine. 

Za njegov izbor, na današnjoj konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta glasala su 22 odbornika, dok je sedam odbornika bilo uzdražano, a isto toliko pritiv. Polažući  zakletvu nakon imenovanja, Dizdarević je obećao da će funkciju prvog čovjeka Skupštine Opštine obaljati časno i pošteno.

”Brojni izazovi koji su postavljeni ispred nas biće dio odgovornosti koju ćemo zajedno podijeliti. Istorija parlamentarizma u Bijelom Polju potvrđuje važnost mudrih odluka,donošenih u prethodnom periodu. Nadležnosti date po osnovu Zakona, Statuta Opštine i Poslovnika SO, sprovodićemo po principu otvorenih vrata, za sve konstruktivne ideje odbornika, građana i prijatelja našeg grada. Svjesni činjenice da se u ovom Domu razlikujemo po osnovu formalnih ideoloških ili političkih ciljeva, sa sigurnošću možemo konstatovati da nam je jedna vodilja ista, a to je ljubav prema našem Bijelom Polju”, kazao je Dizdarević,  ističući da će u predstojećem četvorogodišnjem period Skupština donostiti najbolje odluke, koje će  doprinijeti opštem prosporeritetu i stvaranju uslova za kviltetniji život u Bijelom Polju.

 

Na današnjoj sjednici Skupštine, predstavljen je i Izvještaj Opštinske izborne komisije o konačnim rezultatima lokalnih izbora i verifikovani mandati odbornicima. Predstavljajući rezultate lokalnih izbora, predsjednik OIK-a, Duško Vojinović, kazao je da je koalicija „Za dobro građana Bijelog Polja - DPS-BS-SD – Milo Đukanović“, osvojila je  13.811 glasova, pa će shodno tome  u Skupštini, imati 25 predstavnika. Druga po broju osvojenih glasova je koalicija Demokratske Crne Gore i Pokreta za promjene URA, “Aleksa Bečić i Dritan Abazović - Bijelo Polje za 21 vijek”, sa osvojenih 2.238 glasova, odnosno 4 mandata, a isti broj odbornika u lokalnom parlamentu imaće i izborna lista „DF biraj, odluči, promijeni“, kojoj je povjerenje na izborima ukazalo 2.220 birača.  Izbornu  listu „Najbolji izbor - SNP Bijelo Polje, dr Rašo Nišavić”, podržalo je 1 .557 građana, i oni će u budućem sazivu Skupštine  imati dva odbornika, koliko će imati i  “SDP - za život u Bijelom Polju”, sa osvojenih 1.525 glasova.  Jednog odbornika imaće “Ujedninjena Crna Gora - Goran Danilović - ozbiljni ljudi za ozbiljan grad”, sa osvojenih 940 glasova, dok su bez predstavnika u lokalnoj skupštini ostali  “Srpska koalicija - Slavko Fuštić,” koja je dobila povjerenje 515 birača i “Savez za pomirenje – Svetislav Pešić - Život ne može da čeka”, sa  254 glasa.

Novoizabranim odbornicima uručio  je Uvjerenje o izboru odbornika, čime im je i zvanično otpočeo  mandate u lokalnom parlamentu.

 

Inače, do izbora novog predsjednika, Skupštinom je predsjedavao najstariji odbornik među njima,  profesor Azem Idrizović, odbornik Socijaldemokrata.

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje