“Kultura jednog naroda mjeri se po odnosu prema starim ljudima”

Povodom Dana dobrih djela koji se obilježavaju od 16 do 2. aprila, članovi volonterskog kluba Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“ odlučili su da ovaj dan provedu sa korisnicima Doma starih.

“Cilj ove akcije je povezivanje generacija različite dobi. Kako bismo članovima Doma zahvalili za sve lijepo što su nam učinili u životu, pokušali smo im uljepšati bar jedan dan. Pripremili smo im zakusku i uz muziku i pjesmu izmamili osmijeh i nadam se uljepšali bar na kratko dan. Cijenimo sve one koje su iskazali interesovanje da pomognu, a pogotovo direktorici Jasminki Medjedović koja ima razumijevanja za svaku našu akciju, profesoricama Safeti Alibašić, Selmi Martinović i Ajseli Madzgalj, a najveću zahvalnost dugujemo našem volonterskom klubu”, kazala je koordinatorka volonterske sekcije Ajsela Dizdarević Madžgalj, ističući, da su im u ovoj lijepoj akciji pomogli i ostali učenici škole, ali i zaposleni u pekari “Šestica”, koji su za korisnike Doma starih napravili ukusna peciva.

“Danas nas je spojila humanost, a nadam se da će nas u narednom periodu spajati sve više konkretnih projekata i inicijativa, kroz koje ćemo zajedničkim snagama doprinijeti poboljšanju života starih i poslati im poruku da nisu zaboravljeni.Nadamo se i nastojaćemo da bude ovakvih humanih poduhvata što više”, poručila je Dizdarević Madžgalj.

Saopštenje i foto: Gimnazija ,,Miloje Dobrašinović“