Održana godišnja Skupština penzionera, uručene plakete dugogodišnjim predsjednicima tog udruženja

Druga redovna godišnja Skupština Udruženja penzionera održana je danas u sali Skupštine Opštine, u prisustvu potpredsjednika Opštine Tufika Bojadžića, predsjednika Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branka  Vešovića i brojnih delegata.

Tom prilikom, predsjednik bjelopoljskih penzionera Milan Minić kazao je, da je ovdašnje Udruženje penzionera u ovom periodu djelovalo kao nevladina, vanstranačka i humanitarna organizacija, koja je imala zadatak da štiti ostvarivanje prava iz penzionog i invalidskog osiguranja penzionera.

„Kao takva angažovala se na rješavanju njihovih vitalnih i neriješenih brojnih životnih problema, a prije svega stambene problematike, adekvatnije zdravstvene zaštite, organizovanja odmora i oporavka, sportsko- rekreativnih i kulturnih aktivnosti. To je najbrojnija organizacija u našoj opštini, koja je prošle godine brojila 7.401 penzionera, dok je ove godine njihov broj 6. 864, i više od 90 posto su članovi našeg udruženja“, kazao je Minić.

 

Pozdravljajući penzionere u ime lokalne samouprave, potpredsjednik Tufik Bojadžić, je kazao da će Opština, u skladu sa mogućnostima i nadležnostima, pomagati udruženju penzionera u rješavanju njihovih problema.

„Opština je to činila i u prethodnom periodu kroz razne vidove pomoći i nema razloga da to ne nastavi u ubudućem periodu“, naglasio je Bojadžić, poželjevši dug život penzionerima.

Na današnjoj Skupštini, Udruženje penzionera odlikovalo je posthumno Kambera Smailovića i Ratomira Rata Bulatovića za doprinos u radu Saveza udruženja penzionera CG, a plaketu je dobio i Vukoman Furtula.

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić