U Bijelom Polju promovisana Vojska CG, naoružanje i vojna oprema, interesovanje građana veliko

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore organizovali su danas na gradskom trgu u Bijelom Polju promociju vojske, najsavremenijeg naoružanja i opreme koju koriste, kako bi zainteresovanim građanima, prije svega mladim ljudima  predstavili vojnički poziv, mogućnosti za rad i školovanje u VCG.

“Danas smo tu da promovišemo vojsku, njen značaj za državu, za bezbjednost zemlje i da promovišemo mogućnost obrazovanja na vojnim akademijama, mogućnost zapošljavanja u Vojsci Crne Gore kroz stipendiranje na civilnim fakultetima, i kroz zapošljavanje profesionalnih vojnika po ugovoru. Školovanje koje Ministarstvo odbrane nudi našim maturantima i učenicima koji su prije dvije godine završili srednju školu,jesu prestižne vojne akademije u svijetu, u Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Hrvatskoj, Grčkoj, Austriji  i Sjevernoj Makedoniji”, kazao je potporučnik Mitar Šimun.

On je podsjetio da studiranje na vojnim akademijama donosi brojne benefite.

“Prvenstveno finansijsku sigurnosti, jer ste vi na akademiji zbrinuti u internatskom načinu života, imate redovna primanja-stipendije, i kasnije dobijate zaposlenje za stalno, odnosno posao na neodređeno vrijeme, gdje možete da imate neku stabilnost za planiranje budućeg života i ostalih aktivnosti kojima se bavite”, istakao je Šimun.

Šimun je rekao da su zadovoljni interesovanjem građana za vojne pozive, čemu su, kako je naglasio, doprinijela i gostovanja u gradovima i konstantna promocija vojnog poziva putem medija, društvenih mreža, i u okviru različitih dešavanja u državi.

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE