Miloš Kljajević novi predsjednik opštinskog Crvenog krsta: Ovo je za mene veliki dan ali i obaveza, da održim postojeći nivo Crvenog krsta (video)

Miloš Kljajević novi je predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, a na to mjesto imenovan je na današnjoj izbornoj sjednici Skupštine Crvenog krsta za mandatni period 2023-2026.godina, na kojoj su usvojeni izvještaj o radu sa finansisjkim izvještajem za prošlu godinu, te  program rada  za ovu godinu. Takođe, izabrani su i novi članovi radnih tijela Skupštine Crvenog krsta.

Tom prilikom, Kljajević je kazao da je velika čast, lična satisfakcija, ali i velika obaveza biti na mjestu predsjednika opštinskog Crvenog krsta, te da će se truditi da održ nivo i unaprijedi rad te humanitarne organizacije.

„Za mene je ovo veliki dan i lična satisfakcija, ali i velika obaveza da održim ovaj nivo Crvenog krsta, koji je prepoznat ne samo u našem gradu već i na nivou čitave Crne Gore, ovu reputaciju i ovaj renome, koji ova organizacija Crvenog krsta ima. Trudiću se da sve svoje vrijeme i svoje znanje stavim u službu Crvenog krsta, da održim i unaprijedim ovaj postojeći sistem, naravno, uz svesrdnu pomoć čitavog menadžmenta Crvenog krsta“, naglasio je je Kljajević.

Prethodno je dr Besim Kadić, dosadašnji prvi čovjek ove humanitarne organizacije, podnoseći izvještaj o radu, kazao da je Crveni krst svojim angažmanom u humanitarnoj misiji i svim ostvarenim rezultatima u prethodnom četvorogodišnjem periodu, potvrdio svoju opredijeljenost u rješavanju svih postavljenih zadataka i ciljeva, poštujući smjernice i strategije Crvenog krsta, kao i zakone, u cilju pružanja adekvatnog odgovora na aktuelne humanitarne obaveze i izazove.

“Svoju aktivnost opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje ostvaruje i igra veliku ulogu ne samo u lokalnoj, našoj zajednici, već i šire, u zemlji, a čak i na međunarodnomplanu razvija saradnju sa drugim nacionalnim društvima, organizacijama i institucijama, što nerijetko rezultira uspostavljanjem partnersko projektnom saradnjom. Na državnom nivou izuzetno dobra saradnja je sa nacionalnim društvom Crne Gore. Na lokalnom nivou treba izdvojiti saradnju sa lokalnom samoupravom, Centrom za socijalni rad, Centrom bezbjednosti, Sektorom  za vanredne situacije, Biroom rada, Domom za stara lica, osnovnim i srednjim školama, nevladinim organizacijama i udruženjima, javnim ustanovama i medijima. Ono što, kao odlazeći predsjednik uvijek izdvajam, jeste volonterizam, rad sa volonterima, bez kojih ne bi bilo ništa i ništa se ne bi odradilo na adekvatan način”, istakao je Kadić.

On je naglasio da je u prošloj godini kao i ranije, opštinski Crveni krst sve raspoložive kapacitete angažova u cilju adekvatnog i blagovremenog odgovora na humanitarne potrebe zajednice.

“Želim da istaknem aktivnosti u oblasti rada OO Crvenog krsta Bijelo Polje, počev od organizacije razvoja Društva, promocija omasovljenja dobrovoljnog davalaštva krvi, do zdravstveno preventivnih djelatnosti, od prve pomoći, socijalne djelatnosti, djelovanja u nesrećama, službi traženja, širenju znanja o međunarodnom humanitarnom  pravu i osnovnim principima Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca”, kazao je između ostalog Kadić.

 

Tekst: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE